Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Polícia zadržala trojicu podozrivú zo smrti Corrieho Sandersa

Corrie Sanders Foto: TASR/AP

V prípade bývalého juhoafrického boxera Corneliusa Sandersa, ktorý bol v nedeľu zastrelený, sú zadržaní traja občania Zimbabwe. V pondelok predstúpia pred súd.

Johannesburg 27. septembra (TASR) – Juhoafrická polícia zadržala trojicu osôb podozrivých z vraždy bývalého boxera Corneliusa "Corrieho" Sandersa.

Niekdajší majster sveta v ťažkej váhe zomrel v nedeľu na následky strelných poranení, ktoré utrpel v sobotu počas oslavy 21. narodenín jeho synovca. Do reštaurácie vtrhli traja ozbrojení muži s cieľom okradnúť zákazníkov a pri tom postrelili Sandersa do rúk a žalúdka. Všetci traja zadržaní majú občianstvo Zimbabwe a v pondelok sa na súde v meste Brit budú zodpovedať z obvinení z vraždy a ozbrojeného prepadnutia. "Polícia zadržala mobilný telefón, kľúče od automobilu, peňaženku a hotovosť, ktoré boli odcudzené počas lúpeže a patrili okradnutým," uvádza sa vo vyhlásení polície.

Sanders zomrel vo veku 46 rokov. Juhoafričan šokoval v roku 2003 svet, keď v druhom kole súboja v Nemecku knokautoval Vladimira Klička a postaral sa tak o jednu z najväčších senzácii v histórii ťažkej hmotnostnej kategórie. O rok neskôr však neuspel v súboji o titul WBC proti Vitalijovi Kličkovi. Pästiar, známy svojou rýchlosťou, ukončil kariéru v roku 2008 s bilanciou 42-4. Informovala agentúra Reuters.