Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Polícia zatkla Greenwooda pre podozrenia zo znásilnenia a napadnutia

Na archívnej snímke z 22. júla 2020 futbalista Manchestru United Mason Greenwood sedí na ihrisku po skončení zápasu 37. kola Premier League Manchester United - West Ham v Manchestri. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný Greenwood do odvolania nemôže hrať zápasy ani trénovať s mužstvom.

Manchester 31. januára (TASR) - Manchesterská polícia zatkla anglického futbalistu Masona Greenwooda pre podozrenia zo znásilnenia a napadnutia. Zareagovala na obvinenia na sociálnych sieťach, podľa ktorých Greenwood fyzicky zaútočil na svoju priateľku. Už v nedeľu ho suspendoval jeho klub Manchester United.

"Vieme o fotografiách a videách, ktoré na sociálne siete umiestnila žena. Poukazujú na prípady fyzického násilia," cituje TASR zo stanoviska polície na webe BBC.

Dvadsaťročný Greenwood do odvolania nemôže hrať zápasy ani trénovať s mužstvom. "Sme si vedomí videí a obvinení, ktoré kolujú na sociálnych sieťach. Hráč Mason Greenwood sa nezapojí do tréningu v klube ani nebude hrať zápasy až do ďalšieho rozhodnutia," uviedol Manchester United v oficiálnom vyhlásení.

Modelka Henriet Robsonová zverejnila na sociálnej sieti video, ktoré už nie je dostupné. Podľa britských médií ju zobrazuje s rozbitou spodnou perou a sú na ňom vidieť aj modriny na rôznych častiach Robsonovej tela. Zo zranení v príspevku obvinila práve Greenwooda.