Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Politici aj francúzske futbalové kluby budú rokovať o opatreniach

Futbalista Dimitri Payet z Marseille leží na zemi po zasiahnutí fľašou počas zápasu 14. kola francúzskej ligy Lyon - Marseille 21. novembra 2021 v Decinese. Nedeľňajší večerný duel 14. kola francúzskej futbalovej ligy medzi Lyonom a Marseille prerušili iba päť minút po jeho začiatku. Kapitána hostí Dimitriho Payeta pred zahratím rohového kopu zasiahla fľaša s vodou, hodená z tribúny. Foto: TASR/AP

Nedeľný zápas Lyonu a Marseille prerušili už v piatej minúte, keď hráča hostí Dmitriho Payeta trafila do hlavy fľaša plná vody. Napokon ho predčasne ukončili.

Paríž 22. novembra (TASR) - Zástupcovia francúzskych ministerstiev športu a vnútra sa v utorok stretnú s predstaviteľmi futbalového zväzu a klubov, aby spolu po najnovších výtržnostiach prerokovali možné následky a opatrenia.

"Cieľom je analýza potrebných prostriedkov, ktoré by zabránili ďalším prípadom," cituje agentúra dpa spoločné vyhlásenie ministerstiev.

Nedeľný zápas Lyonu a Marseille prerušili už v piatej minúte, keď hráča hostí Dmitriho Payeta trafila do hlavy fľaša plná vody. Napokon ho predčasne ukončili.

Po zápase zatkli štyroch ľudí vrátane muža, ktorý zasiahol francúzskeho futbalistu. Toho istého hráča už zasiahla fľaša v tejto sezóne aj v auguste počas stretnutia v Nice. Zápas vtedy predčasne ukončili a odohrali neskôr na neutrálnej pôde. Marseille malo tento rok problémy aj s vlastnými fanúšikmi, keď sa niekoľko stoviek z nich v januári násilne dostalo do tréningového komplexu klubu.