Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Tréner Poloz prezradil nomináciu na ME

Na snímke tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Dušan Poloz Foto: TASR/Martin Baumann

Na sústredení v Malackách musel pred odchodom na ME z tímu vyradiť ešte jednu hráčku.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Do kádra slovenskej reprezentácie hádzanárok na ME v Maďarsku a Chorvátsku sa nezmestila Patrícia Wollingerová. Tréner Dušan Poloz v piatok večer definitívne rozhodol, že do konečnej 18-člennej nominácie nezaradí práve pivotku Iuventy Michalovce. Na sústredení v Malackách musel pred odchodom na ME z tímu vyradiť ešte jednu hráčku.

"Na šampionát necestuje Paťa Wollingerová, ktorej sme to oznámili v piatok večer. Je to hráčka, ktorá mala k účasti na ME veľmi blízko, hoci v pôvodnej nominácii figurovala iba ako náhradníčka. V príprave som bol ale s jej prácou veľmi spokojný, bojovala, snažila sa, ale napokon sme sa zhodli, že cestovať na majstrovstvá so štyrmi pivotkami by bol luxus. Dominika Horňáková je rovnaký typ a po zranení už zvláda aj plnú záťaž. Ak by nebola v poriadku, necestovala by ona. Paťa si to miesto tiež zaslúžila, ale rozhodnutie sme museli urobiť," zdôvodnil verdikt pre TASR kouč Sloveniek Poloz.

Horňákovú trápilo v záverečnej fáze prípravy zranenie členka, ale už je úplne fit. "Odohrala tridsať minút v modelovanom dueli s dorastencami Stupavy a aj lekár po vyšetrení konštatoval, že šampionát zvládne," dodal Poloz, ktorý pred prvým duelom na ME musí oznámiť šestnásť hráčok na zápasovú súpisku. V priebehu šampionátu v nej môže urobiť ešte tri zmeny.

Slovenky odcestujú do dejiska základnej D-skupiny v Osijeku v nedeľu ráno a už v pondelok ich v hale Gradski Vrt čaká úvodný duel na šampionáte proti Francúzsku (18.00 h).

Konečná nominácia hádzanárok SR na ME v Maďarsku a Chorvátsku:

Brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske)

Pivotky: Andrea Czaniková (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (obe Iuventa Michalovce)

Krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske)

Spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)