Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Poľská polícia zatkla doposiaľ 515 osôb

Neďaleko štadióna na moste cez rieku Visla sa strhla krvavá bitka a výtržníci zahádzali policajtov kameňmi, fľašami a svetlicami. Bezpečnostní príslušníci tak museli použiť na rozohnanie davu slzotvorný plyn, gumové projektily i vodné delá. Foto: TASR/AP

Medzi nimi je až 153 cudzincov, z toho 92 Rusov, 16 Chorvátov, 15 Írov.

Varšava 19. júna (TASR) - Od začiatku futbalového turnaja EURO 2012 zatkla polícia na štyroch poľských štadiónoch a vo fanzónach už 515 osôb. Informoval o tom minister vnútra Jacek Cichocki.

Medzi nimi je až 153 cudzincov, z toho 92 Rusov, 16 Chorvátov, 15 Írov. Podľa organizátorov bol najproblémovejším dňom úvodný deň šampionátu a duel medzi Poľskom a Ruskom. Tento súboj sprevádzalo rozsiahle násilie v uliciach poľskej metropoly, keď domáci fanúšikovia napadli ruských priaznivcov.

Až 200 osôb zatkla polícia v súvislosti s bitkami, ktoré sa strhli pred stretnutím Poľsko - Rusko. Ostatní zatknutí sa previnili nadmerným užitím alkoholu, drobnými krádežami a inými priestupkami.

"Keď vezmeme do úvahy množstvo ľudí, ktorí sledovali zápasy a porovnáme ho s počtom zatknutých pri incidentoch, nie je to až tak veľa. Polícia bola pripravená na podstatne vyššie číslo," vyhlásil Cichocki.

Duely európskeho šampionátu videlo doposiaľ na poľských štadiónoch a vo fanzónach približne tri milióny ľudí.