Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Poľský premiér Morawiecki potvrdil štedré odmeny reprezentantom

Grzegorz Krychowiak a Julian Alvarez v stretnutí Poľsko - Argentína na majstrovstvách sveta vo futbale v katarskom meste Dauha v stredu 30. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Hovorca vlády Piotr Mueller nedávno uviedol, že hráči nezískajú žiadne odmeny za MS a financie poputujú na rozvoj mládeže a futbalovej infraštruktúry.

Varšava 6. decembra (TASR) - Poľský premiér Mateusz Morawiecki v utorok potvrdil finančné prémie pre futbalových reprezentantov za dosiahnutý výsledok na MS v Katare.

Poliaci postúpili zo základnej C-skupiny a následne vypadli po osemfinálovej prehre s Francúzskom (1:3). Morawiecki nekonkretizoval výšku odmien, no podľa poľských médií ide približne o 30 miliónov zlotých (približne 6,7 milióna eur).

Rozhodnutie uvoľniť z rozpočtu takúto sumu sa v Poľsku stretlo s ostrou kritikou verejnosti aj niektorých médií, ktoré pripomenuli, že k nemu došlo v čase, keď je inflácia v krajine nad úrovňou 17 percent a zároveň pri rozpočtovom deficite výrazne stúpli výdavky na obranu.

Hovorca vlády Piotr Mueller nedávno uviedol, že hráči nezískajú žiadne odmeny za MS a financie poputujú na rozvoj mládeže a futbalovej infraštruktúry. Poľský premiér ešte pred šampionátom povedal, že v Poľsku neexistuje šport, ktorý by bol politickejší než futbal: "V dobrom aj zlom zmysle," uviedol Morawiecki.