Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Popovič obhájil prvenstvo na Rely Vranov

Ilustračné foto Foto: youtube

Na vozidle Škoda Fabia Rally2 evo odsunul na druhú priečku Tomáša Ondreja s Alfrédom Belovicsom, tretie miesto obsadili Vlastimil Majerčák s Imrichom Ferenczom na Forde Fiesta Rally3.

Vranov nad Topľou 16. augusta (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Roman Popovič so spolujazdcom Matúšom Lejkom obhájil prvenstvo na Rely Vranov. Na vozidle Škoda Fabia Rally2 evo odsunul na druhú priečku Tomáša Ondreja s Alfrédom Belovicsom, tretie miesto obsadili Vlastimil Majerčák s Imrichom Ferenczom na Forde Fiesta Rally3.

Popovič triumfoval v rýchlostných skúškach na úseku Banské - Herľany a na Dargove zaostal za Tomášom Ondrejom (Mitsubishi Lancer evo IX) o 2,4 sekundy, vďaka čomu mal v cieli 8-sekundový náskok. "Úsek Banské - Herľany sme si užili. Na úseku Dargov som bol opatrnejší. Na takýchto rýchlych rýchlostných skúškach ešte nemám dostatok skúseností a chýbala mi istota. Nakoniec to však stačilo na obhajobu víťazstva," povedal Popovič.

Rely Vranov 2021, výsledky:



1. Roman Popovič, Matúš Lejko (Škoda Fabia Rally2 evo) 18:37,1 min., 2. Tomáš Ondrej, Alfréd Belovics (Mitsubishi Lancer Evo IX) 18:44,8 min., 3. Vlastimil Majerčák, Imrich Ferencz (Ford Fiesta Rally3) 19:24,6 min., 4. Dominik Benček, Radovan Plichta (Mitsubishi Lancer Evo IX) 19:14,9 min., 5. Lukáš Lapdavský, Július Lapdavský (Mitsubishi Lancer Evo IX) 19:24,8 min.