Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Poprad podľahol domácemu Zvolenu o gól

Ilustračné foto Foto: TASR - Branislav Račko

Hostia hrali v závere tretiny aj bez brankára, ale gól už nepadol.

Zvolen 9. januára (TASR) -

HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly:

12. Ďaloga (Škvaridlo)
40. Brabenec (Hraško, Obdržálek)
53. Škvaridlo (Ďaloga, Ťavoda)
-
22. Kroták (Paločko)
38. Sýkora (Suchý)

Rozhodovali: Baluška, Bundil - Smrek, Gajan
Vylúčení: 3:4
Presilovky a oslabenia: 0:0
Počet divákov: 1224


Hneď v úvode stretnutia mal dve veľké príležitosti Puliš, ale tentoraz mu to strelecky nevyšlo. Po Hraškovej nepresnej prihrávke sa následne ocitol sám pred domácim brankárom Paločko, ale svoju šancu nevyužil. V 12. minúte tečoval Škvaridlovu strelu do siete Ďaloga - 1:0. O päť minút neskôr mohol Poprad vyrovnať, ale Fabian nastrelil len žŕdku Šimkovej bránky. Na druhej strane mohol zvýšiť vedenie HKM Sloboda, skóre prvej tretine sa však už nemenilo.

Druhú časť hry začali lepšie hostia a hneď v jej úvode Kroták dobre umiestnenou strelou vyrovnal. Následne opäť chyboval Hraško, do samostatného nájazdu sa dostal Sýkora, no svoju šancu nevyužil. Ten istý hráč sa ocitol sám pred Šimko aj o niekoľko okamihov neskôr, ale ani tentoraz gól neoslavoval. Vzápätí Takáč nastrelil žŕdku domácej bránky. Druhý gól napokon Popradčania dosiahli v 38. minúte, keď strelou z ľavého kruhu dostal hostí do vedenia Sýkora. Domáci hrali v závere strednej tretiny presilovku, neustále v nej ostreľovali brankára Kostúra, no gólu sa dočkali až po jej konci. Bodku za druhou tretinou dal Podkonický a vyrovnal na 2:2.

V záverečnej tretine unikli Paločko s Krotákom, ale domáci brankár Šimko čaroval. V 53. minúte Škvaridlo spomedzi kruhov prestrelil Kostúra a dostal domácich do tesného vedenia. Hostia hrali v závere tretiny aj bez brankára, ale gól už nepadol.

Josef Turek, tréner Zvolena: "Bol to pre nás ťažký zápas. Narazili sme na silného súpera. Máme v tíme maródku, takže niektorí hráči hrali pod injekciami, s chorobami. Hra nebola naoko pekná, ale víťazstvo nad Popradom si ceníme."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Niekedy nestačí súpera prestrieľať, lepšie korčuľovať či byť silnejší na puku. Myslím si, že také čisté šance, ako sme mali, musíme premieňať. Potom aj výsledok bude iný. Domáci dnes z minima vyťažili maximum."