Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Poprad podpísal ročný kontrakt s Giľákom

Vľavo Matej Giľák , foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Skúsený útočník má za sebou osem ročníkov v najvyššej slovenskej súťaži. Počas nich vybojoval jeden majstrovský titul v Banskej Bystrici .

Poprad 24. mája (TASR) - Hokejový útočník Matej Giľák bude vo svojej kariére pokračovať v HK Poprad. S účastníkom Tipos extraligy podpísal ročný kontrakt. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

"Ja som mal ešte na rok zmluvu so Spišskou Novou Vsou, ale ozval sa mi pán Koval, že má o mňa záujem a ja som odpovedal rovnako. Kluby sa dohodli a potom mi bolo povedané, že sa môžem zapojiť do letnej prípravy v Poprade. Som ofenzívny hráč, aj keď mi to uplynulý rok nevyšlo podľa predstáv, verím však, že nová sezóna bude omnoho lepšia,“ povedal 29-ročný Giľák. Skúsený útočník má za sebou osem ročníkov v najvyššej slovenskej súťaži. Počas nich vybojoval jeden majstrovský titul v Banskej Bystrici a celkovo nastúpil na 309 zápasov, v ktorých zaznamenal 129 bodov za 64 gólov a 65 asistencií. Predchádzajúcu sezónu začal v Spišskej, no potom odišiel na hosťovanie do Trenčína.

"Prišla možnosť získať Mateja, ktorého poznám z pôsobenia v Banskej Bystrici, kde som ho vytiahol ako najproduktívnejšieho hráča z prvej ligy. Túto situáciu sme využili. Viem, že je to dobrý a pracovitý chalan, ktorý odovzdá na ľade všetko. Uplynulé roky v Spišskej Novej Vsi sa mu vydarili a verím, že nadviažeme na spoločnú spoluprácu z Bystrice a opäť nám pomôže svojou energiou a bodmi,“ povedal športový riaditeľ klubu Július Koval.