Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Poprad prehral s Karagandou a skomplikoval si cestu za postupom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Popradčania ani v závere nenašli recept na obranu súpera a na ceste za postupom potrebovali víťazstvo Asiaga vo večernom zápase s Krakovom.

Krakov 21. novembra (TASR) - Hokejisti HK Poprad prehrali vo svojom záverečnom treťom zápase v E-skupine Kontinentálneho pohára v Krakove s kazašským tímom Saryarka Karaganda 0:4. Skomplikovali si tak východiskovú pozíciu a na postup do januárového finálového turnaja potrebovali víťazstvo Asiaga nad Krakovom v záverečnom nedeľnom zápase turnaja od 19.00 h. Karaganda mala istý postup už pred zápasom s "kamzíkmi".

Kontinentálny pohár - E-skupina:


Saryarka Karaganda - HK Poprad 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Borisevič (Beljajev), 21. Bezrukov (Beljajev), 44. Anochovskij (Zelenkov), 50. Rachmanov (Anochovskij). Rozhodovali: Šindel (ČR), Wikstrand (Nór.) - Nenko, Kucharewicz (obaja Poľ.), vylúčení: 5:4 na 2 min., navyše Dalhuisen (Pop.) 5+DKZ za útok na hlavu a krk, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

zostavy:
Karaganda: Selivjorstov - Sikšna, Chorošev, Nurgalijev, Voronkov, Polochov, Anochin, Žarenov, Fjodorovs - Anochovskij, Rachmanov, Grymzin - Kulijev, Danijar, Zelenkov - Beljajev, Bezrukov, Borisevič - Koževnikov, Jakovlev, Larionovs

Poprad: Tomek - Drgoň, Brejčák, Rymsha, Dalhuisen, M. Mešár, Ulrych, Demo, Nahálka - Skokan, Livingston, Svitana - F. Mešár, Paločko, Handlovský - Šišovský, Kundrik, Bjalončík - Jevoš, Valigura, Dzivjak


Popradčania nastúpili do zápasu s cieľom spečatiť postup, no veľkou prekážkou bola pre nich obrana Karagandy na čele s brankárom Selivjorstovom. Popradčania v 7. minúte nevyužili presilovku a krátko po nej inkasovali, keď Borisevič využil chybu v rozohrávke "kamzíkov" - 0:1.

Saryarku nasmeroval k víťazstvu gól v 24. sekunde druhej tretiny, keď Bezrukov ťažil z vyhraného buly Beljajeva v útočnom pásme a prekvapil Tomeka - 2:0. Druhá tretina priniesla viacero vylúčených a hernú prevahu Popradu, no kontaktný gól v sľubných šanciach nestrelili Mešár ani Handlovský.

Od 44. minúty prehrával Poprad už 0:3, keď jeho hráči prepadli v strednom pásme a prečíslenie dvoch proti jednému zakončil Anochovskij. O dve minúty sa zápas skončil pre popradského obrancu Dalhuisena, ktorý dostal trest za napadnutie hlavy a krku. Kazašský tím vyťažil z 5-minútovej presilovky gól Rachmanova, ktorý zblízka prestrelil popradského brankára - 0:4. Popradčania ani v závere nenašli recept na obranu súpera a na ceste za postupom potrebovali víťazstvo Asiaga vo večernom zápase s Krakovom.

zostávajúci program E-skupiny:


HC Asiago - Cracovia Krakov /nedeľa, 19.00/


tabuľka E-skupiny:
1. Karaganda 3 3 0 0 0 10:2 9*

2. Poprad 3 1 0 1 1 6:9 4

3. Krakov 2 0 1 0 1 4:5 2

4. Asiago 2 0 0 0 2 3:7 0
*- istý postup