Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Poprad vyhral v Martine, Skalica zdolala lídra

Sprava martinský krídelník Andrej Themár a útočník Zvolena Peter Zuzin počas zápasu 53. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi HKM Zvolen a MHC Mountfield Martin vo Zvolene v piatok1. marca 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Hokejisti HKM Zvolen sa stali suverénnym víťazom základnej časti Tipsport extraligy sezóny 2012/13.

Bratislava 3. marca (TASR) - Košice nastúpia proti Popradu, Nitra proti Dukle Trenčín a nováčik z Piešťan proti Skalici.
Sezóna sa skončila pre deviaty MsHK DOXbett Žilina, desiaty MHC Mountfield Martin bude hrať baráž. Tá odštartuje 19. marca a Martinčania v nej budú bojovať o extraligové zotrvanie s víťazom finálového duelu play off Bardejov/Michalovce, ktorý odštartoval prvým súbojom v nedeľu 3. marca.

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Góly: 5., 25. Themár - 8., 34., 41. Buc, 12. Vaic, 43. Stenfield. Rozhodovali: Jura - Korba, Bogdaň, vylúčení: 5:8, navyše: Ejem - Vandas obaja 5+10+DKZ za údery a zhodenie rukavíc, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, striedanie: 43. Volentier za Šúreka (Martin), 480 divákov

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Každá prehra samozrejme mrzí. Zostalo nám však len málo hráčov a tak som musel zostavu doplniť hráčmi z Prievidze a juniorky. Napriek prehre môžem vyjadriť spokojnosť s bojovnosťou aj tých menej skúsených hráčov. Mrzí ma len štvrtý gól Popradu, ktorý sme dostali v presilovke. Budeme sa teraz venovať najmä taktickej príprave na baráž."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Dosiahli sme povinné víťazstvo. Teší nás, že sme dnešný zápas odohrali bez zranení a tak sa môžeme v kompletnom zložení pripravovať na play off s Košicami, ktoré sú favoritom. V Košiciach chceme aspoň raz zvíťaziť."

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 8:2 (2:2, 4:0, 2:0)

Góly: 24. a 42. Lažo, 4. Školiak, 9. Kudrna, 21. Kozák, 39. Vyrúbalík, 40. Bobček, 52. Šátek - 11. Puliš, 12. Pokovič . Rozhodovali: Baluška - Výleta, J. Tvrdoň, vylúčení: 1:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Striedania: 50. Cibuľa za Škrečka (Zvolen). 2251 divákov

Svatopluk Kosík, asistent trénera Skalice: "Zápas sme dobre rozohrali, strelili sme v úvode dva góly. V závere prvej tretiny sme však dovolili súperovi vyrovnať. V druhej tretine sa nám strelecky darilo, strelili sme štyri góly a o zápase bolo prakticky rozhodnuté."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "V dnešnom zápase bol z našej strany pozitívny záver prvej tretiny. Neviem prečo sme v druhej tretine urobili toľko chýb, prestali sme korčuľovať a inkasovali sme góly. V tretej tretine sa už bolo ťažko vracať do hry, chceli sme výsledok aspoň skorigovať, ale Skalica už zápas s prehľadom dohrala."

HC'05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 10. Srnka, 30. Macík, 52. Juraj Sýkora. Rozhodcovia Lauff - Jobbágy, V. Smerek, vylúčení 3:6, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1253 divákov.

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Chceli sme sa naladiť na víťaznú vlnu, zápas poznačil fakt, že obom mužstvám už o veľa nešlo. Hostia šetrili hráčov, aj my sme niektorých v tretej tretine poslali z ľadu. Niektoré chyby by sa nám proti Zvolenu mohli v play off vypomstiť, teší však, že sa vrátili hráči a aj noví sa celkom dobre zapracovali do tímu."

Jozef Daňo, asistent kouča Trenčína: "Začali sme zle, vystrelili sme na bránku len trikrát, a to je dosť málo na gól. Škoda trestného strieľania, kontaktný gól nepadol, no zlepšili sme sa, v druhej tretine s viacerými strelami. V tretej, keď súper zvýšil, hru len kontroloval a my sme neboli schopní znížiť."

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Góly: 4. Pupák, 24. Kadura, 26. Hamrák, 26. Hrnka, 35. Trefný, 43. Stümpel. Rozhodovali: Goga, Jonák - Kacej, Návratek, vylúčení na 2 minúty: 4:7, vyšší trest: Kadura 10+DKZ za údery - Drgoň 10+DKZ za údery, presilovky: 4:0, oslabenia: 1:0, 2718 divákov

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Hodnotí sa mi ľahko, po výbornom výkone vo výbornej atmosfére sme dosiahli výborný výsledok a tešíme sa na play-off."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Tušili sme čo nás v Nitre čaká. Nitra sa bavila, my sme sa trápili. Myslím, že sme si ten výsledok zaslúžili."

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)

Góly: 1., 31. Pašek, 10., 33. Jokeľ, 22. Hinďoš, 23. Matúš Chovan, 46. Martin Chovan. Rozhodovali: T. Orolin - R. Bednár, M. Smrek, vylúčení: 6:6, navyše: Krajči 10 minút za nešportové správanie - Štrbák 10 minút za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedania: 31. Žigárdy za Mikoláša (Žilina), 924 divákov

Slavomír Chlebec, tréner Žiliny: „Košice dnes potvrdili, že sú favoritom na majstrovský titul. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej sme inkasovali štyri góly. Viacerí mladí hráči podali dobrý výkon, takže v budúcnosti máme na čom stavať. Na druhej strane, niektorí ukázali, že nemajú na extraligu výkonnosť. Chcem sa však poďakovať všetkým, že Žiline zachránili najvyššiu súťaž aj pre budúcu sezónu.“

Milan Staš, tréner Košíc: „V Žiline sme chceli potvrdiť druhé miesto v tabuľke, čo sa nám nakoniec podarilo. Po taktickej a hernej stránke sme podali dobrý výkon, hráči si schuti zahrali. V niektorých situáciách nás podržal brankár Hylák. Za základnú časť patrí hráčom poďakovanie.“