Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Poprad zdolal Asiago v úvodnom zápase Kontinentálneho pohára

Na snímke radosť hráčov HK Poprad, foto z archívu. Foto: TASR - Milan Kapusta

V tretej tretine sa "kamzíci" ujali vedenia o dva góly, ale presný zásah Svitanu z 50. minúty arbitri neuznali.

Krakov 19. novembra (TASR) - Hokejisti HK Poprad vstúpili úspešne do turnaja o Kontinentálny pohár. V piatkovom zápase E-skupiny zdolali v poľskom Krakove talianske Asiago 3:1. Do finálovej skupiny, ktorá sa odohrá 7. až 9. januára, postúpia prvé dva najlepšie tímy.

V ďalšom zápase nastúpi Poprad v sobotu o 19.00 proti domácemu Comarchu Krakov, účinkovanie v skupine zakončí v nedeľu o 14.00 proti kazašskému tímu Saryarka Karaganda.

Kontinentálny pohár - E-skupina:


HK Poprad - Asiago Hockey 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 15. Šišovský (Handlovský), 27. Dalhuisen (Svitana, Skokan), 58. Svitana (Skokan, Brejčák) – 21. Marchetti. Rozhodovali: Andersen (Dán.), Sewell (V. Brit.) - Bucki, Gerne (obaja Poľ.), vylúčení: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0.

Poprad: Tomek – Brejčák, Demo, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, M. Mešár, Nahálka – Livingston, Skokan, Svitana – Paločko, F. Mešár, Handlovský – Kundrík, Bjalončík, Šišovský – Valigura, Jevoš, Dzivjak

Asiago: Vallini – Casetti, Ginnetti, Forte, Gios, Marchetti, Parini, Filippo – Giliati, Mantenuto, Marchetti – Salinitri, Stevan, Magnabosco – Vankus, M. Tessari, Lievore – Rigoni, A. Tessari, Zampieri


Poprad bol od úvodu lepším tímom, lepšie korčuľoval ako hráči Asiaga, ale prvú veľkú šancu mali Taliani. Tomek však vytiahol skvelý zákrok a potom mal šance aj Poprad. V 15. minúte sa ujal vedenia, keď Šišovský bekhendovým blafákom prekonal Valliniho.

Druhá tretina trvala len 31 sekúnd, keď sa k puku dostal Marchetti a vyrovnal. O šesť minút neskôr však Svitana nabil na modrú čiaru Dalhuisenovi a obranca Popradu prestrelil všetko pred sebou - 2:1. Do konca tretiny mal Poprad niekoľko šancí zvýšiť náskok, ale veľkú príležitosť malo aj Asiago.

V tretej tretine sa "kamzíci" ujali vedenia o dva góly, ale presný zásah Svitanu z 50. minúty arbitri neuznali. Napokon však rozhodli o triumfe v 58. minúte, zásah Svitanu bol tentoraz v poriadku. Poprad si tak pripísal do tabuľky prvé tri body.