Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Poprad získal amerického útočníka Batesa, Belluš sa vrátil do Žiliny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Do svojho prvého pôsobiska mimo Severnej Ameriky prišiel s vizitkou siedmeho najproduktívnejšieho hráča prebiehajúcej sezóny zámorskej súťaže ECHL.

Poprad 16. februára (TASR) - V závere prestupového obdobia pribudol do kádra hokejistov HK Poprad americký útočník Peter Bates. Do svojho prvého pôsobiska mimo Severnej Ameriky prišiel s vizitkou siedmeho najproduktívnejšieho hráča prebiehajúcej sezóny zámorskej súťaže ECHL. Popradský klub na oficiálnej stránke informoval aj o ukončení hosťovania útočníka Martina Belluša, ktorý sa vrátil do Žiliny.

Príchod Batesa je reakcia vedenia "kamzíkov" na nedávny odchod Tylera Steenbergena. "Chceli sme pred play off ešte doplniť káder. Dohodli sme sa s Peterom do konca sezóny. Ide o kreatívneho a technického hráča, ktorý rád tvorí hru. Vítam ho v Poprade a želám mu veľa šťastia," uviedol športový riaditeľ HK Poprad Július Koval.

Pre 27-ročného Batesa je slovenská extraliga iba druhá profesionálna súťaž v kariére. Od roku 2022 pôsobil v klube Wichita Thunder. V ročníku 2022/2023 zaň odohral 70 zápasov so ziskom 40 kanadských bodov (22+18). V prebiehajúcom ročníku sa jeho produktivita zvýšila a s 50 bodmi (23+27) v 45 zápasoch bol najproduktívnejší hráč tímu.

Popradský klub mal záujem aj o pokračovanie spolupráce s Martinom Bellušom. Prišiel doň začiatkom januára na hosťovanie, počas ktorého odohral 12 zápasov, v ktorých si pripísal 2 asistencie a 78 trestných minút.