Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: Poprad zdolal na domácom ľade Zvolen 3:2

Na snímke Patrik Števuliak z Popradu (vľavo) a Frederik Fekiač zo Zvolena počas zápasu 1. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HKM Zvolen v Poprade 11. septembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Úvodné slávnostné buly obstaral primátor Popradu Jozef Švagerko.

Poprad 11. septembra (TASR) - V Poprade sa v prvom kole nového ročníka stretla minuloročná štvrťfinálová dvojica z play-off. Po úvodnom slávnostnom buly, ktoré obstaral primátor Popradu Jozef Švagerko spoločne s podnikateľom Janom Telenskym sa už po necelých dvoch minútach hry dostali do početnej výhody hostia zo Zvolena. Vo svojej prvej presilovke v sezóne sa ale nevedeli udržať v útočnom pásme viac ako pár sekúnd. Prvú gólovú šancu stretnutia spálil Juraj Jurík po priťuknutí Klhůfka spoza brány až po návrate domáceho Richarda Rapáča. Z následného protiútoku udreli Popradčania, bratskú spoluprácu zakončil Branislav Rapáč - 1:0. Zvolen gól zaskočil a keďže s chuťou hrajúci tretí útok Popradu už svoje šance nepremenil, do šatní odchádzali "kamzíci" s najtesnejším náskokom.

Na snímke kapitán Popradu Arne Kroták (dole) a Radovan Puliš zo Zvolena počas zápasu 1. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HKM Zvolen v Poprade 11. septembra 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš


V úvode druhej tretine sa opakoval scenár z tej prvej. Už po dvoch minútach hry šli domáci na trestnú. V oslabení sa ale opäť blyslo duo Rapáčovcov. Branislav jednou rukou posunul puk Richardovi a Poprad viedol o dva góly. V ďalšom priebehu si Podtatranci pomáhali faulami a pravidelne putovali na lavicu hanby. Horúce chvíle zažívala preťažená obrana na čele s brankárom Kostúrom pri štvorminútovom vylúčení Gáborčíka. Zvolenčania zatvorili domácich pred vlastnou bránou, ale neujala sa ani jedna z ich početných striel. V 33. minúte sa znova v oslabení rútil na Baroša kapitán Popradu Kroták, ale s jeho zakončením si brankár hostí poradil.

Na snímke Ľubomír Malina z Popradu (vpravo) a Kamil Brabenec zo Zvolena počas zápasu 1. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad - HKM Zvolen v Poprade 11. septembra 2015.
Foto: TASR/Oliver Ondráš




Ani v treťom dejstve to dlho nevyzeralo na výraznú aktivitu zo strany hostí. Znížiť na rozdiel gólu sa ale v 45. minúte podarilo Pulišovi, ktoré pred odkrytou bránou Popradu našiel brilantnou prihrávkou Juraško - 2:1. Po znížení začal tlak Zvolena na popradskú bránku. Presne v polovici tretiny sa ho pokúsila prerušiť domáca lavička oddychovým časom. V seniorskej premiére ťah trénerovi Pavlovi Paukovčekovi vyšiel, keď si Poprad vybojoval výhodu presilovej hry. Tú už po deviatich sekundách pretavil v tretí gól domácich Lukáš Paukovček. Päť minút pred koncom stretnutia na ľade pribúdali šarvátky a náznaky bitiek. Hosťia zdramatizovali záver stretnutia oddychovým časom a následnou hrou bez brankára, v ktorej sa sekundu pred koncom presadil na dvakrát Tomáš Klíma a stanovil konečné skóre na 3:2. Prvé tri body do tabuľky si tak pripísali hokejisti Popradu.



Pavel Paukovček, tréner Popradu: "Podali sme v zápase disciplinovaný, kolektívny výkon. Zápas sme vyhrali v oslabeniach. Okrem toho, že sme sa ubránili, raz sme aj skórovali. Dnes to bol výkon mužstva podporený spoľahlivým brankárom. Vyhrali sme zaslúžene."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Bolo vidieť, že je to prvý zápas sezóny a hráme vonku. Domáci zaslúžene po prvej tretine viedli. V druhej časti nám pomohli presilovky zlepšiť hru, ale nič sme z nich nevyťažili a naopak sme inkasovali. Musíme zlepšiť efektivitu v presilovkách, mali sme tam hluché chvíle. Dokonca sme v jednej presilovke ani raz nevystrelili počas dvoch minút. To rozhodlo, že dnes odchádzame bez bodu."

HK Poprad - HKM Zvolen 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 5. B. Rapáč, 23. R. Rapáč, 52. Paukovček - 45. Puliš, 60. T. Klíma.
Rozhodovali: Jonák, Goga - Gajan, Gavalier
vylúčení: 9:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0
1049 divákov