Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Popradskí hokejisti utŕžili na domácom ľade prehru so Zvolenom 0:4

Hráči Zvolena sa tešia z druhého gólu v sieti Popradu Foto: TASR/Oliver Ondráš

Skóre otvoril v 4. minúte hokejista Zvolena Radovan Puliš.

Poprad 19. decembra (TASR) - Zvolenčania od úvodných minút ovládli dianie na ľade a diktovali tempo hry. Domáci sa síce snažili, ale na dôsledný forčeking a kompaktnú defenzívu lídra súťaže ťažko hľadali účinnú zbraň. Skóre otvoril v 4. minúte Puliš, ktorý v skrumáži prepasíroval puk za Westlundov chrbát.

Popradčania si vypracovali niekoľko sľubných šancí, ale strely Grígera, Tomasa, Hvilu a Koskinena zneškodnil pohotový Šimko, ktorého na druhej strane napodobnil aj Westlund pri šanciach Zuzina a Chovana. V polovici stretnutia však obstrelil presúvajúceho sa domáceho gólmana v presilovke L. Jurík a hostia viedli 2:0. Popradčania v ďalších minútach vystupňovali tempo, ale ani stopercentné gólové príležitosti nestačili Koskinenovi, Vaicovi a Hvilovi na skórovanie.

Vo vrcholiacom úsilí Popradčanov sa však po chybe v obrannom pásme dostal k puku Pokovič, ktorý strelou pomedzi nohy Westlunda zvýšil na 3:0. Všetky nádeje domácich na zvrat definitívne ukončil štvrtým gólom Puliš v 42. minúte, keď blafákom vyškolil presúvajúceho sa Westlunda. Hostia v ďalších minútach s kontrolovali svoje vedenie a s prehľadom doviedli zápas do víťazného konca.


HK Poprad - HKM Zvolen 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)



Góly: 4. Puliš, 30. L. Jurík, 38. Pokovič, 42. Puliš. Rozhodovali: J. Konc - Zvrškovec, Valach, vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1421 divákov

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Nie som spokojný ani s výkonom, ani s výsledkom. Naša efektivita bola veľmi slabá. Dnes sme si vypili kalich horkosti až do dna a to sa musí otočiť o 360 stupňov. Každý hráč musí začať od seba a v nasledujúcom zápase to musí vyzerať úplne ináč."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Podali sme kompaktný a tímový výkon, ktorý vyplýval aj z toho, že sme dobre bránili stredné pásmo. Pri našej maródke sme mali z tohto zápasu trochu obavy. Hrali sme pozorne v defenzíve a pritom efektívne, náš výkon bol vysoko kvalitný."