Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Porto vyhralo nad Atleticom Madrid 2:1, Leverkusen do Európskej ligy

Futbalista Porta Stephen Eustaquio sa teší po strelení gólu v zápase 6. kola B-skupiny Ligy majstrov FC Porto - Atletico Madrid v Porte v utorok 1. novembra 2022. Foto: TASR/AP

V béčku bolo už pred záverečným kolom isté, že do osemfinále sa prebojovali Porto a Bruggy.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Futbalisti Porta zvíťazili v utorkovom zápase Ligy majstrov nad Atleticom Madrid 2:1 a vyhrali B-skupinu. Španielsky klub sa nepredstaví ani v Európskej lige, keďže po remíze Bayeru Leverkusen s FC Bruggy 0:0 skončil na tretej priečke nemecký zástupca.

V béčku bolo už pred záverečným kolom isté, že do osemfinále sa prebojovali Porto a Bruggy. Atletico potrebovalo na postup do druhej najvýznamnejšej európskej súťaže vyhrať v Porte alebo dúfať, že Bayer nebude bodovať. Madridčania však začali zle a už v piatej minúte inkasovali gól po strele Mehdiho Taremiho. V 24. minúte pridal druhý zásah Stephen Eustaquio. Hosťom sa podarilo znížiť, no až v 90.+5 minúte, keď si dal vlastný gól Ivan Marcano.

V druhom skupinovom stretnutí sa hralo dlho bez šancí a až v závere prvého polčasu prišli zaujímavejšie momenty na oboch stranách. Po prestávke mal viac z hry Leverkusen, ktorý si chcel poistiť tretie miesto, gól však nestrelil a v závere udržiaval nerozhodný stav. Ten znamenal, že má päť bodov rovnako ako Atletico, no lepšie vzájomné zápasy.



B-skupina:



Bayer Leverkusen - FC Bruggy 0:0

rozhodoval: Mariani (Tal.)



FC Porto - Atletico Madrid 2:1 (2:0)

Góly: 5. Taremi, 24. Eustaquio - 90.+5 Marcano (vl.), rozhodoval: Orsato (Tal.)



1. Porto 6 4 0 2 12:7 12*

2. Bruggy 6 3 2 1 7:4 11*

3. Leverkusen 6 1 2 3 4:8 5**

4. Atletico 6 1 2 3 5:9 5

* - postup do osemfinále LM

** - účasť vo vyraďovacej fáze EL