Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Portoriko novým členom IIHF, plnohodnotné členstvo získal aj Irán

Ilustračné foto Foto: iihf.com

Portoriko je len druhým členom z karibskej oblasti – pripojilo sa k Jamajke, ktorú IIHF prijala v roku 2012.

San Juan 30. septembra (TASR) - Portorická asociácia ľadového hokeja (PRIHA) sa stala členom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Vedenie strešného orgánu svetového hokeja schválilo jej vstup na štvrtkovom kongrese spolu s uznaním plnohodnotného členstva pre Irán.

"Na tak malú hokejovú krajinu sme za 28 mesiacov dosiahli veľa a oficiálne členstvo nám umožní lepšie rozvíjať hokej v Portoriku," uviedol výkonný riaditeľ asociácie Scott Vargas pre oficiálnu webstránku IIHF.

PRIHA vznikla v roku 2020 a momentálne združuje 205 hráčov, tamojšia reprezentácia sa zúčastnila na niekoľkých amatérskych turnajoch mimo USA. Do ostrovnej krajiny sa klziská vrátili na začiatku 21. storočia a v roku 2006 hostilo hlavné mesto San Juan prípravný zápas NHL medzi New Yorkom Rangers a Floridou Panthers.

Portoriko je len druhým členom z karibskej oblasti – pripojilo sa k Jamajke, ktorú IIHF prijala v roku 2012. Irán si upevnil svoje postavenie premiérovou účasťou na tohtoročných MS – v 4. divízii obsadil druhé miesto a získal tak miestenku do B-skupiny tretej divízie.