Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Portugalská federácia poprela, že sa Ronaldo vyhrážal odchodom z tímu

Ronaldo a Fernades po zápase proti Uruguaju na MS v Katare. Foto: TASR/AP

Ronaldo je rekordér v počte odohraných zápasov v národnom drese a taktiež má na konte najviac reprezentačných gólov zo všetkých hráčov v histórii.

Dauha 8. decembra (TASR) - Portugalská futbalová federácia (FPF) vo štvrtok poprela správy o tom, že Cristiano Ronaldo pohrozil odchodom z tímu po tom, ako vo štvrťfinále MS v Katare so Švajčiarskom nenastúpil v základnej zostave.

Tridsaťsedemročný útočník prekvapujúco nenastúpil od úvodu pondelkového duelu, v ktorom Portugalci vyhrali jednoznačne 6:1. Veľký podiel na tom mal práve jeho náhradník na hrote Goncalo Ramos, ktorý strelil hetrik. Ronaldo sa dostal na ihrisko až v 73. minúte za stavu 5:1. Podľa portugalského denníka Record tomu predchádzala ostrá výmena názorov s trénerom Fernandom Santosom, pri ktorej sa mal vyhrážať odchodom.

"FPF chce objasniť, že kapitán Selecaa Cristiano Ronaldo sa počas pobytu v Katare nikdy nevyhrážal odchodom z národného tímu," uviedla federácia, podľa ktorej bolo jeho vystúpenie proti Švajčiarsku "ďalšou demonštráciou jeho oddanosti spoločnej veci".

Ronaldo je rekordér v počte odohraných zápasov v národnom drese a taktiež má na konte najviac reprezentačných gólov zo všetkých hráčov v histórii. Portugalsko sa stretne v sobotňajšom štvrťfinále s Marokom. Informovala o tom agentúra AFP.