Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Portugalský obranca Buta posilnil Eintracht Frankfurt

Futbalista Eintrachtu Frankfurt Filip Kostič (druhý sprava) sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu z pokutového kopu v odvetnom štvrťfinálovom zápase Európskej ligy FC Barcelona - Eintracht Frankfurt v Barcelone vo štvrtok 14. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Portugalčan prišiel do tímu úradujúceho šampióna Európskej ligy ako voľný hráč po tom, ako mu vypršala zmluva s Royalom Antverpy.

Frankfurt 3. júna (TASR) - Nemecký futbalový klub Eintracht Frankfurt podpísal štvorročný kontrakt s obrancom Aureliom Butom. Dvadsaťpäťročný Portugalčan prišiel do tímu úradujúceho šampióna Európskej ligy ako voľný hráč po tom, ako mu vypršala zmluva s Royalom Antverpy. Za belgický tím hral do roku 2017.

"Veríme, že Buta s jeho skúsenosťami a schopnosťami je schopný stať sa pravidelným členom základnej zostavy, ktorý bude mať výrazný vplyv na výkony tímu. Aurelio ponúka kombináciu rýchlosti a fyzickej sily, ako aj spoľahlivosti v defenzíve a ofenzívnych kvalít. Prináša kompletný balík zručností," uviedol podľa agentúry DPA na adresu novej posily športový riaditeľ bundesligistu Markus Krösche.