Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pôvodne októbrové El Clasico sa napokon uskutoční 18. decembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zápas sa mal pôvodne hrať 26. októbra, no preložili ho na neskorší termín.

Barcelona 23. októbra (TASR) - Prestížne futbalové El Clasico v rámci španielskej La Ligy medzi FC Barcelona a Realom Madrid sa napokon uskutoční 18. decembra. Zápas sa mal pôvodne hrať 26. októbra, no preložili ho na neskorší termín. Dôvodom sú na rovnaký deň v katalánskej metropole naplánované a vopred ohlásené protesty a demonštrácie.

O odložení stretnutia rozhodla už v utorok Španielska futbalová federácia (RFEF). Vedenie ligy navrhlo, aby si mužstvá vymenili poradie zápasov a prvý by sa hral v Madride. Barca aj Real to však odmietli. Ligová komisia potom navrhla termín 4. decembra, napokon sa duel po dohode oboch klubov uskutoční o dva týždne neskôr. Napriek namietkam predstaviteľov La Ligy, ktorí uprednostňovali odohratie zápasu 4. alebo 7. decembra. Voči verdiktu RFEF sa môžu ešte odvolať.

"Verdikt súťažnej komisie RFEF sa zrodil po analýze návrhov oboch klubov, ktoré schválili termín 18. decembra. Takisto sme analyzovali správu ostatných komisií ako i správu La Ligy, ktoré však nie sú pre nás záväzné," uviedla RFEF vo svojom stanovisku.

Vedeniu La Ligy sa nepáči stanovený termín "El Clasica". Jej predstavitelia uvažujú, že voči tomuto rozhodnutiu podniknú právne kroky. "Nový termín vznikol na základe dohody oboch klubov. My sa prihovárame za to, aby sa zápas uskutočnil v sobotu 7. decembra. Tento termín by viac vyhovoval držiteľom televíznych práv," uvádza sa v stanovisku La Ligy.

V Barcelone prebiehajú protesty proti rozsudku Španielskeho najvyššieho súdu nad katalánskymi politikmi. Z nich deväť dostalo tresty od 9 do 13 rokov väzenia nepodmienečne za usporiadanie referenda v roku 2017. Protesty v Katalánsku prerástli do násilných stretov s políciou. Informáciu priniesla agentúra AFP.