Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pre Miuru je vek len číslo, ako 55-ročný bude hrať v Portugalsku

Japonský futbalista Kazujoši Miura. Foto: TASR/AP

Miura hral v minulosti za brazílsky Santos či taliansky Janov, naposledy pôsobil vo štvrtoligovom japonskom tíme Suzuka Point Getters v rámci hosťovania z FC Jokohama.

Tokio 1. februára (TASR) - Japonský futbalista Kazujoši Miura sa vo veku 55 rokov stále nechystá zavesiť kopačky na klinec. Napriek pokročilému veku je o jeho služby naďalej záujem. Najnovšie sa legendárny "Kráľ Kazu" dohodol na hosťovaní v tíme portugalského druholigistu UD Oliveirense.

Miura hral v minulosti za brazílsky Santos či taliansky Janov, naposledy pôsobil vo štvrtoligovom japonskom tíme Suzuka Point Getters v rámci hosťovania z FC Jokohama. V národnom drese nastúpil na 89 duelov a strelil 55 gólov.

Mesiac pred dovŕšením 56. narodenín sa rozhodol ochutnať futbalový chlebík v Portugalsku, kde začne svoju 38. sezónu v profesionálnej kariére. "Idem do nového prostredia. Tvrdou prácou chcem všetkým dokázať, že na to stále mám," vyhlásil Miura, ktorý chce podľa vlastných slov pôsobiť na vrcholovej úrovni do šesťdesiatky.