Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pre Skokana a Brejčáka z HK Poprad sa sezóna skončila predčasne

Na archívnej snímke Dávid Skokan. Foto: TASR - Michal Svítok

Útočník Dávid Skokan nastúpil v sezóne 2022/23 do 38 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 6 gólov a 12 asistencií.

Poprad 28. februára (TASR) - Pre hokejistov HK Poprad Daniela Brejčák a Dávida Skokana sa prebiehajúca sezóna skončila predčasne. Do zostavy "kamzíkov" sa v nej nevrátia pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

"U Dana Brejčáka prešlo päť mesiacov od operácie, ale rekonvalescencia je dlhšia a bohužiaľ sa v tejto sezóne už nepredstaví v našom drese. Pre nás je to citeľná strata už od začiatku sezóny. Patril by k našim najlepším obrancom," povedal riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. Brejčák nenastúpil v prebiehajúcom ročníku ani na jeden zápas, v zostave tímu chýba od play off 2022. "Som päť mesiacov od operácie kolena a ešte mám jeden pred sebou. Už chodím aj na ľad, behám, pokračujem v tréningu a, samozrejme, chodím do posilňovne," povedal Daniel Brejčák.

Útočník Dávid Skokan nastúpil v sezóne 2022/23 do 38 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 6 gólov a 12 asistencií. Najviac zažiaril 28. decembra, keď k víťazstvu na ľade Banskej Bystrice 4:1 prispel premiérovým hetrikom v mužskom hokeji. Ďalšie body však už v prebiehajúcom ročníku nepridá. V utorok ho čakala operácia, po ktorej by sa mal zotavovať dva mesiace. "Na Slovane mi puk zranil pravú nohu. To sa lieči konzervatívne, ale ešte predtým som si prisadol v páde ľavú nohu, ktorá si vyžiada operáciu. Sezóna sa pre mňa skončila," potvrdil Skokan.

V nedávnych zápasoch chýbali popradskému trénerovi Petrovi Mikulovi aj brankár Anthony Peters, obranca Matic Podlipnik a útočník Nick Jermain. HK Poprad informoval, že trojica by sa mala vrátiť ešte do konca základnej časti, ktorá sa pre "kamzíkov" skončí nedeľňajším zápasom v Michalovciach. Tím sa pokúsi v zvyšných dvoch dueloch zabojovať o priamu časť vo štvrťfinále play off.