Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Pre St. Louis sa sezóna skončila, Halák je teoreticky voľný pre MS

Jaroslav Halák Foto: TASR/AP

V drese letcov sa ešte neobjavil obranca Andrej Meszároš, ktorý však už s mužstvom trénuje.

New York 7. mája (TASR) - Pre hokejistov St. Louis Blues sa v noci na pondelok skončilo účinkovanie v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL a ich zotavujúci sa brankár Jaroslav Halák by tak teoreticky mohol byť k dispozícii pre potreby slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku.

Bluesmani v semifinálovej sérii Západnej konferencii nevyhrali ani v jedinom stretnutí s Los Angeles Kings, ktorí zvíťazili aj vo štvrtom meraní síl 3:1 a po výsledku 4:0 na zápasy postúpili do konferenčného finále. "Králi" sa v ňom predstavia prvýkrát za posledných 19 rokov a stali sa historicky len tretím tímom, ktorý ako ôsmy nasadený postúpil medzi najlepšie štyri celky súťaže.

"Vedeli sme, že v tomto tíme sú namiešané všetky potrebné ingrediencie na to, aby sme dosiahli niečo výnimočné. Keď vyradíte mužstvo kalibru St. Louis, je to signál, že robíte veci správne. Zatiaľ sme len na polceste za naším cieľom a hoci nás ešte čaká dlhá cesta, sme opäť o čosi bližšie," citoval portál nhl.com útočníka Jarretta Stolla.

Súper Los Angeles vzíde z dvojice Phoenix Coyotes - Nashville Predators, pričom k bližšie k postupu majú "kojoti", ktorí vedú v sérii 3:1. Kým Kings budú čakať na svojho súpera, kormidelník slovenského výberu Vladimír Vůjtek si počká na informácie ohľadne možnosti Halákovho príchodu na šampionát. Slovenský gólman po zranení v druhom dueli série 1. kola so San Jose vypadol z hry na kompletné druhé kolo, no generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora pre TASR v nedeľu povedal, že jeho štart na MS nie je vylúčený: "Kým existuje čo len malá šanca na jeho príchod, nebudeme sa ponáhľať." Ak definitívne padne alternatíva s jeho príchodom, výprava na súpisku dopíše ako tretieho gólmana Júliusa Hudáčka.

V druhom nočnom zápase zvíťazili New Jersey Devils aj vo štvrtom semifinálovom súboji Východnej konferencie nad Philadelphiou Flyers 4:2 a v sérii vedú už 3:1. Domáci brankár Martin Brodeur oslávil svoje 40. narodeniny víťazstvom a 20 úspešnými zákrokmi. Podľa štatistikov z Elias Sports Bureau sa Brodeur stal prvým brankárom v histórii NHL, ktorý sa v play off predstavil ako tínedžer i ako štyridsiatnik.

"Vieme, že ďalšie dva zápasov z troch sú na programe na ich ľade. V rovnakej situácii sme boli v roku 2000. Flyers vtedy viedli 3:1, no sériu sme napokon vyhrali v siedmom zápase. Nemožno ich podceniť, už predtým dokázali otočiť nepriaznivý vývoj série. O ich odhodlaní netreba pochybovať," uviedol kanadský brankársky veterán, ktorý pri poslednom góle zaznamenal asistenciu.

V drese "letcov" sa ešte neobjavil obranca Andrej Meszároš, ktorý však už s mužstvom trénuje. Piaty zápas je na programe v noci na stredu vo Philadelphii.

Play off NHL, 2. kolo:


Východná konferencia:
NEW JERSEY - PHILADELPHIA 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Góly:
16. Sýkora, 19. Židlický, 38. Zubrus, 60. Zubrus - 12. Hartnell, 14. Giroux. Brankári: Brodeur - Bryzgalov. Strely na bránku: 43:22. Diváci: 17.625. Stav série: 3:1


Západná konferencia:
LOS ANGELES - ST. LOUIS 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly:
5. Nolan, 19. Brown, 60. Brown - 12. Shattenkirk. Brankári: Quick - Elliott. Strely na bránku: 19:24. Diváci: 18.373. Konečný stav série: 4:0, do finále konferencie postúpilo LA.