Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Pred procesom s Blatterom a Platinim vymenili sudkyne a sudcov

Na archívnej snímke z 24. januára 2010 zľava bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter, ruský minister športu a prezident ruského futbalového zväzu z rokov 2005 až 2009 Vitalij Mutko a niekdajší šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini pózujú v Moskve. Blatter a Platini sa 8. júna 2022 postavia pred súd vo Švajčiarsku. Obžalovaní sú z podvodu a ďalších trestných činov. Termín stanovil v utorok 12. apríla 2022 federálny súd v Bellinzone, súdny proces by mal trvať do 22. júna. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky súd v meste Bellinzona v júli 2022 zbavil Blattera aj Platiniho obvinenia z finančného podvodu.

Lausanne 4. apríla (TASR) - Pred procesom s bývalým prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppom Blatterom a niekdajším šéfom Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelom Platinim vymenili sudkyne a sudcov. Podľa federálneho súdu v Lausanne sa tak znížilo riziko zaujatosti. Informovala o tom agentúra DPA.

Švajčiarsky súd v meste Bellinzona v júli 2022 zbavil Blattera aj Platiniho obvinenia z finančného podvodu. V kauze išlo o podozrivé vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov Platinimu za prácu poradcu FIFA v rokoch 1998 až 2002. Obom bývalým funkcionárom hrozil v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na päť rokov. Prokuratúra navrhovala podmienku na 20 mesiacov s dvojročnou skúšobnou dobou.