Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Predseda vlády Heger sa poďakoval za reprezentáciu Slovenska v Pekingu

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda vlády vyzdvihol nielen medailistov, ale vyjadril uznanie všetkým členom slovenskej výpravy.

Bratislava 21. marca (TASR) - Predseda vlády SR Eduard Heger prijal v pondelok slovenských paralympionikov. Poďakoval im za účinkovanie na XIII. zimných paralympijských hrách v Pekingu.

Slováci si priviezli z Číny šesť cenných kovov. Všetky zásluhou paraalpských lyžiarov. Zlato vybojovala Henrieta Farkašová v zjazde i superkombinácii, tretie pridala Alexandra Rexová v super-G. Bronz získali Miroslav Haraus v obrovskom slalome a slalome i Alexandra Rexová v slalome.

"Dnes som na úrade vlády srdečne privítal našich paralympionikov, aby som sa im poďakoval za skvelé výkony, ktoré nám v týchto náročných časoch priniesli veľkú radosť. Tri zlaté a tri bronzové medaily zo zimných paralympijských hier v Pekingu sú hmatateľným dôkazom kvality slovenského paralympijského športu. Tieto úspechy na vrcholových športových podujatiach nám všetkým ukazujú, ako sila vôle a odhodlanie zvíťazia aj nad nepriazňou osudu," zverejnil premiér na facebookovej stránke.

Predseda vlády vyzdvihol nielen medailistov, ale vyjadril uznanie všetkým členom slovenskej výpravy. "Rovnako si vážim všetko úsilie, ktoré do svojich výkonov dali aj tí, ktorí sa neocitli na stupni víťazov. Zmerať si sily na paralympiáde s tými najlepšími športovcami, musí byť jedinečnou skúsenosťou, ktorú môžu využiť pri ďalšej príprave a na ďalších pretekoch. Mrzí ma, že vojna na Ukrajine zatienila vaše úspechy, no neznamená to, že sme si ich nevšimli a nevážime si vašu skvelú reprezentáciu Slovenska v zahraničí. Želám vám najmä veľa zdravia a čo najviac motivácie do ďalších súťaží."