Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Premier League obvinila Leicester City z porušenia finančnej fair play

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Účastník Championship mal porušiť pravidlo ziskovosti a udržateľnosti počas uplynulých troch sezón v najvyššej súťaži.

Londýn 22. marca (TASR) - Anglická futbalová Premier League obvinila Leicester City z údajného porušenia finančnej fair play. Účastník Championship mal porušiť pravidlo ziskovosti a udržateľnosti počas uplynulých troch sezón v najvyššej súťaži.

Šampión Premier League z ročníka 2015/16 sa usiluje o návrat medzi elitu a priebežne mu patrí druhá priečka. Prípadné porušenie finančných predpisov by ho však mohlo stáť odpočítanie bodov. "Premier League postúpila FC Leicester City nezávislej komisii pre údajné porušenie pravidiel ziskovosti a udržateľnosti (PSR) a pre nepredloženie auditovanej finančnej účtovnej závierky. Údajné porušenie sa týka hodnoteného obdobia končiaceho sa ročníkom 2022/23," uviedla PL vo vyhlásení.

"Náš klub je prekvapený dnešnými krokmi Premier League. Sme nesmierne sklamaní, že PL sa rozhodla obviniť nás práve teraz, napriek snahe klubu konštruktívne spolupracovať v súvislosti so záležitosťami, ktoré sú predmetom obvinenia. Naďalej sme ochotní spolupracovať s cieľom dosiahnuť správne riešenie," vyjadril sa Leicester.