Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Prešov prehral v Szegede 31:37, šance na postup klesli

Ďalší zápas odohrajú v sobotu 22. marca proti poslednému tímu skupiny Kristianstadu.

Szeged 15. marca (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom štvrtom vystúpení v C-skupine Pohára EHF na palubovke Szegedu 31:37 a výrazne klesli ich šance na postup. Ďalší zápas odohrajú v sobotu 22. marca proti poslednému tímu skupiny Kristianstadu.

C-skupina Pohára EHF:

Pick Szeged - Tatran Prešov 37:31 (19:9)



Najviac gólov:

Larholm 8, Balogh 7, Ancsin 5 - Kristopans a Hrstka po 7. Rozhodovali: A. Konjičanin - D. Konjičanin (obaja BaH), vylúčení: 4 - 2, 7 m hody: 3/3 - 3/3, 3000 divákov


Priebeh zápasu

Favoritom zápasu bol domáci Szeged a jeho hráči túto pozíciu potvrdzovali od prvých minút. Maďarský tím sa vďaka efektívnej streľbe ujali vedenia 3:0, ktoré prvým prešovským gólom v zápase korigoval v 4. minúte Rábek. Trojgólový náskok vrátil úspešným hodom zo siedmich metrov Larholm. Prešovčanom sa v úvode zápasu nedarila najmä streľba, za čo ich súper trestal. V 17. minúte mali na konte iba štyri úspešné strelecké pokusy a prehrávali výrazným rozdielom 4:11. Do konca prvého polčasu hráči Szegedu diktovali tempo a v 27. minúte viedli po góle Vadketiho už 18:8.

Hráči Tatrana začali druhý polčas aktívne a štyrmi gólmi v krátkom slede znížili na rozdiel šiestich gólov - 19:13. Domáci si však pohodlné vedenie nedali vziať a vďaka zvýšenému dôrazu v ofenzíve pridali ďalšie góly. V 52. minúte zavŕšil Balogh úspešný úsek domácich, ktorí pridali tri góly v rade a viedli už o deväť. Od tohto momentu až do 56. minúty sa v úspešnej streľbe rovnomerne striedali hráči oboch tímov, takže po góle Ancsina v 56. minúte bol rozdiel v skóre naďalej deväťbodový (35:26). Prešovčania napokon v závere zápasu predsa len znížili, keď na konečných 37:31 upravil Hrstka. Tatran tak prehral tretí zápas v rade, čím výrazne klesli jeho šance na postup.


Ďalší výsledok z C-skupiny Pohára EHF:


HBC Nantes - IFK Kristianstad 25:23 (15:11)