Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Prešovčania v úvode prípravy dvojfázovo, v kádri je zatiaľ 30 hráčov

Na snímke druhý sprava hlavný tréner Ernest Bokroš. V Prešove 3. augusta 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

K "detvianskej osemnástke" pribudli aj ruský brankár Nikita Bespalov, český obranca David Růžička z Košíc i dvojica prešovských rodákov Marek Zagrapan, ktorý je kapitán tímu a Martin Krasničan.

Prešov 3. augusta (TASR) - Vo vynovených priestoroch zimného štadióna odštartovali hokejisti HC 21 Prešov spoločnú prípravu na extraligovú sezónu 2021/2022. Tréner Ernest Bokroš mal v úvodný deň k dispozícii takmer kompletný káder, ku ktorému sa v najbližších dňoch pripoja legionári.

V pondelok dorazili útočníci Brett Welychka a Tommi Jokinen, ktorí by mali patriť k lídrom tímu. Ten je tvorený 18 hráčmi, ktorí v sezóne 2020/2021 obliekali dres Detvy. Majiteľ detvianskeho klubu Róbert Ľupták sa po uplynulom ročníku rozhodol presťahovať klub do Prešova. Vďaka tomu sa do mesta vráti extraliga po 23 rokoch. Prešovský zimný štadión prešiel v nedávnom období rozsiahlou rekonštrukciou a práce na ňom budú pokračovať aj počas tréningového procesu. Zverencov Ernesta Bokroša čakali v úvode spoločnej prípravy dvojfázové tréningy, postupne sa zamerajú na tréning herných činností.

Na snímke hlavný tréner Ernest Bokroš.V Prešove 3. augusta 2021.
Foto: TASR - Milan Kapusta


K "detvianskej osemnástke" pribudli okrem spomínaných legionárov aj ruský brankár Nikita Bespalov, český obranca David Růžička z Košíc i dvojica prešovských rodákov Marek Zagrapan, ktorý je kapitán tímu a Martin Krasničan. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v Škandinávii, v ročníku 2020/2021 bol hráč Košíc. Dres Prešova si zatiaľ naposledy obliekol v sezóne 2015/2016, keď naskočil do 9 zápasov juniorskej extraligy. "Po dlhých rokoch som doma v Prešove. Je to skvelý pocit. Hneď ako sme sa so spoluhráčmi dostali do šatní, som si prešiel celý štadión. Pocitmi som sa vrátil do čias, keď som na ňom hrával ešte ako junior a žiak," priznal Krasničan pre TASR. V kádri prešovského tímu je zatiaľ 30 hráčov (3 brankári, 10 obrancov, 17 útočníkov) pričom traja z nich absolvujú skúšku.



Hokejisti Prešova budú štartovať na 74. ročníku Tatranského pohára v Poprade. Prípravu im spestrí aj účinkovanie v Slovenskom pohári, v ktorom sa stretnú s Košicami, Michalovcami a s kvalifikantom z "vetvy B," ktorý bude známy po predkolách. Prvý domáci extraligový zápas odohrajú 24. septembra doma proti Banskej Bystrici.



Káder HC 21 Prešov:


Brankári: Nikita Bespalov (Rus.), Roman Petrík, Kristián Adamko

Obrancovia: Matej Bača, Denis Bakala, Frederik Fekiač, Dominik Jendroľ, Eduard Kaščák (skúška), Lukáš Lalík, Martin Masarik (Rak.), Matúš Rais, David Růžička, Oliver Turan

Útočníci: Viliam Čacho, Jonathan Charbonneau, Viktor Fekiač, Nicolas Gašpar, Patrik Halama, Tommi Jokinen (Fín.), Tomáš Klíma, Martin Krasničan, Martin Magdolen, Norbert Miškuf (skúška), Aurel Nauš, František Pulščák (skúška), Eduard Šimun, Ján Sýkora, Peter Valent, Brett Welychka (Kan.), Marek Zagrapan, Jakub Žilka

Prišli: Marek Zagrapan (Poprad), Martin Krasničan, David Růžička (obaja Košice), Nikita Bespalov (Spartak Moskva), Tommi Jokinen (KalPa Kuopio), Brett Welychka (Rodovre Mighty Bulls), Eduard Kaščák, František Pulščák (obaja Humenné), Kristián Adamko (Levice), Eduard Šimun (Topoľčany), Norbert Miškuf (Košice, jun.), Nicolas Gašpar (Epinal), Roman Petrík, Matej Bača, Denis Bakala, Frederik Fekiač, Dominik Jendroľ, Lukáš Lalík, Martin Masarik, Matúš Rais, Oliver Turan, Viliam Čacho, Jonathan Charbonneau, Viktor Fekiač, Patrik Halama, Tomáš Klíma, Martin Magdolen, Aurel Nauš, Peter Valent, Jakub Žilka (všetci Detva)



Prípravné zápasy HC 21 Prešov (ešte sú možné zmeny):

Štvrtok, 12. augusta: HK Dukla Ingema Michalovce - Prešov /18.00/

Štvrtok, 19. augusta: Prešov - HC Pustertal /15.00/ - Tatranský pohár

Piatok, 20. augusta: Prešov - Comarch Cracovia Krakov /19.00/ - Tatranský pohár

Nedeľa, 22. augusta: - o umiestnenie - Tatranský pohár

6.- 8. septembra: 1. zápas B-skupiny Slovenského pohára

9.- 12. septembra: 2. zápas B-skupiny Slovenského pohára

13.- 19. septembra: 3. zápas B-skupiny Slovenského pohára

Štvrtok, 16. septembra: Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce /18.00/