Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pretekár Rosina vyhral vo Valencii, v Le Castellet zabojuje o titul

Na archívnej snímke Štefan Rosina. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Tridsaťpäťročný pretekár stráca na dvojicu Stienes Longin-Nicolas Saelens (PK Carsport) v celkovom hodnotení šesť bodov.

Valencia 18. septembra (TASR) - Slovenskí automobiloví jazdci Štefan Rosina a Filip Sládečka vyhrali druhé sobotné preteky podujatia Fanatec GT2 European Series. V úvodných obsadili piloti tímu KTM True Racing štvrté miesto a získali tak dohromady 37 bodov. Rosina zabojuje na ďalšom podujatí vo francúzskom Le Castellet o majstrovský titul.

Tridsaťpäťročný pretekár stráca na dvojicu Stienes Longin-Nicolas Saelens (PK Carsport) v celkovom hodnotení šesť bodov. Belgičania priebežne vedú celkové poradie a vo Valencii nadviazali na úvodný triumf druhým miestom. Trojica zabojuje v polovici októbra o titul na záverečnom podujatí sezóny.

V európskej sérii GT2 sa v priebehu každých pretekov striedajú dvaja piloti v jedom voze. Sládečka vynechal úvodný víkend ročníka v Imole a má tak o osem bodov menej, než jeho starší tímový kolega. Na Red Bull Ringu nahradil Sehdiho Sarmina a pre rakúsky tím odvtedy absolvoval s Rosinom osem pretekov - štyri vyhrali a v dvoch boli na pódiu.