Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Pretekári si zvolili najlepšieho domestika, je ním Belgičan Declercq

Ilustračná foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Tridsaťjedenročný Declercq pôsobí v QuickStepe od roku 2017.

Brusel 5. apríla (TASR) - Belgičan Tim Declercq zo stajne Deceuninck-QuickStep je najlepší domestik podľa hlasovania profesionálnych cyklistov z tímov WorldTour.

V ankete portálu cyclingnews.com triumfoval so ziskom 29 hlasov, o dva menej dostal Brit Luke Rowe z tímu Ineos. Tretiu priečku obsadil s 13 hlasmi ďalší jazdec QuickStepu Michael Mörköv z Dánska, ktorý sa špecializuje na rozbiehanie špurtov.

Cyklisti mali v ankete vybrať najlepšieho pomocníka z vlastnej stajne a potom celkovo z profipelotónu, pričom pri druhom hlasovaní nemohli voliť svojich tímových kolegov. Cyclingnews predtým spravil aj anketu, v ktorej hlasovali jeho čitatelia, a tí si za najlepšieho domestika zvolili Španiela Mikela Nieveho z tímu Mitchelton–Scott. Druhý skončil Mörköv.

Tridsaťjedenročný Declercq pôsobí v QuickStepe od roku 2017, predtým obliekal dres profesionálneho kontinentálneho tímu Topsport Vlaanderen. "Traktor" síce nemá na konte ani jedno víťazstvo, no svojou schopnosťou neúnavne ťahať pelotón dlhé kilometre pomohol svojim tímovým kolegom k triumfom na pretekoch Miláno - Sanremo, Okolo Flámska, Paríž - Roubaix, Tour de France či Vuelta a Espana.

Celkovo dostalo hlasy viac než 40 pretekárov vrátane dvojice z tímu Bora-Hansgorhe, kde pôsobí trojica Slovákov Peter a Juraj Saganovci a Erik Baška. Talian Daniel Oss a Poliak Maciej Bodnar dostali po dva hlasy.