Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Preussová ohlásila po prekonaní koronavírusu návrat v Lenzerheide

Na snímke nemecká biatlonistka Franziska Preussová na trati počas šprintu žien na 7,5 km na Svetovom pohári vo švédskom Östersunde 1. decembra 2023. Foto: TASR - AP

Preussová sa po prvom podujatí v Östersunde dostala na čelo celkového poradia SP. Vo švédskom stredisku sa umiestnila na druhom mieste v stíhačke a štvrtú priečku obsadila v šprinte.

Berlín 12. decembra (TASR) - Nemecká biatlonistka Franziska Preussová sa vráti súťažného kolotoča Svetového pohára po prekonaní koronavírusu. Dvadsaťdeväťročná Nemka sa predstaví tento týždeň na podujatí vo švajčiarskom Lenzerheide.

Preussová pre ochorenie vynechala minulotýždňové preteky v Rakúsku. "Vo štvrtok mám v pláne štartovať v šprinte. Dúfam, že sa mi to podarí a budem sa cítiť fyzicky každým dňom lepšie," citovala agentúra DPA vyhlásenie bronzovej olympijskej medailistky zo štafety na ZOH v Pekingu.

Preussová sa po prvom podujatí v Östersunde dostala na čelo celkového poradia SP. Vo švédskom stredisku sa umiestnila na druhom mieste v stíhačke a štvrtú priečku obsadila v šprinte. Po vynechaní pretekov ju na čele nahradila Francúzka Lou Jeanmonnotová.