Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Reakcie osobností na úmrtie legendárneho Maradonu

Na archívnej snímke z 11. novembra 1985 argentínska futbalová hviezda Diego Maradona sa usmieva na letisku v Los Angeles. Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona zomrel v stredu 25. novembra 2020 vo veku 60 rokov. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa argentínskych médií bola príčinou úmrtia zástava srdca. Majster sveta z roku 1986 v Mexiku a vicemajster sveta z roku 1990 v Taliansku zomrel podľa denníka Clarin v stredu ráno miestneho času v argentínskom meste Tigre. Maradona iba nedávno podstúpil chirurgický zákrok na odstránenie krvnej zrazeniny v mozgu. Pred zákrokom ho hospitalizovali s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou. Kliniku Olivos opustil 12. novembra. Foto: TASR/AP

Teraz.sk prináša reakcie na úmrtie futbalistu Maradonu.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Reakcie na úmrtie argentínskeho futbalistu Diega Armanda Maradonu:



Gary Lineker, bývalý anglický útočník (twitter): "Zasiahla ma správa, že zomrel Diego Maradona. Bol to jednoznačne najlepší hráč mojej generácie a jeden z najlepších futbalistov všetkých čias. Verím, že po požehnanom, ale nepokojnom živote nájde útechu v rukách Božích."





Theo Walcott, anglický futbalista (twitter): "Odpočívaj v pokoji Diego. Skutočná futbalová ikona."


Kasper Schmeichel, dánsky brankár (twitter): "Asi najlepší hráč, ktorý kedy hral túto hru a absolútny džentlmen. Odpočívaj v pokoji Diego Maradona."



SSC Neapol, bývalý Maradonov klub (twitter): "Navždy. Ciao Diego. Neapol sa rozlúčil s klubovou legendou Maradonom."



Boca Juniors, argentínsky futbalový klub (twitter): "Večná vďaka, večný Diego."




Argentínska futbalová asociácia (twitter):
"AFA prostredníctvom prezidenta Claudia Tapiu vyjadruje najhlbšiu ľútosť nad odchodom našej legendy Diega Armanda Maradonu. Navždy zostaneš v našich srdciach."



FC Barcelona, španielsky futbalový (twitter): "Ďakujeme za všetko, Diego."



Manchester City, anglický futbalový klub (twitter):
"Pripájame sa k celému futbalovému svetu a lúčime sa s absolútnym velikánom. R.I.P. Diego Maradona.



Pelé, legendárny brazílsky futbalista (APA): "Je to smutná správa, keď stratíte priateľa. Nech Boh dá silu jeho rodine. Dúfam, že si spolu zahráme futbal v nebi."



Neymar, brazílsky futbalista (instagram): "Odpočívaj v pokoji. Futbalová legenda z Argentíny."



Harry Kane, anglický futbalista (twitter): "Bolo mi cťou ho stretnúť osobne. Veľmi smutná správa. R.I.P. Diego Maradona."



Alberto Fernandez, prezident Argentíny (twitter): "Dostal si nás na vrchol sveta. Urobil si nás nesmierne šťastnými. Bol si najväčší zo všetkých. Ďakujeme, že si bol, Diego. Budeš nám chýbať celý život."



Andrij Ševčenko, tréner ukrajinskej reprezentácie (twitter): "Vždy si rozdával emócie a úsmevy. Nič nezmení to, čo všetko si spravil pre tých, ktorí milujú futbal. Odpočívaj v pokoji, večná legenda."



Paris-Saint Germain, francúzsky futbalový klub (twitter): "Odpočívaj v pokoji legenda. Diego Maradona."



Vincenzo Spadafora, taliansky minister športu (AFP):
"Smrť Diega Maradonu je hrozná správa. Bol viac ako šampión, bol futbalový génius, absolútny víťaz."



Romário, bývalý brazílsky futbalista (twitter): "Môj priateľ je preč. Maradona, legenda! Argentínčan, ktorý si podmanil svet s loptou na nohe, ale aj pre jeho radosť a výnimočnú osobnosť. Už som niekoľkokrát povedal, že zo všetkých, ktorých som videl na ihrisku, bol najlepší."



Manchester United, anglický futbalový klub (twitter):
"Futbal stratil jednu z najväčších ikon. Odpočívaj v pokoji, Diego Maradona."



Michel Platini, bývalý prezident UEFA (RTL): "Som veľmi smutný. Nostalgicky spomínam na tú skvelú éru. Diego zanechal stopu aj v mojom živote."



Usain Bolt, bývalý jamajský šprintér (twitter): "R.I.P. legenda. #Maradona."



Robbie Fowler, bývalý anglický futbalista (twitter): "Jednoznačne najlepší hráč z čias, keď som vyrastal a pravdepodobne najlepší v celej histórii."



Cristiano Ronaldo, portugalský útočník (twitter): "Dnes sa musím rozlúčiť s priateľom. Svet sa lúči s večným géniom. Bol jedným z najlepších vôbec. Kúzelník, ktorý nemal konkurenciu. Odchádza príliš skoro, ale zanecháva obrovské dedičstvo. Zostane po ňom prázdno, aké sa nedá nikdy zaplniť. Odpočívaj v pokoji, eso. Nikdy na teba nik nezabudne."




Lionel Messi, argentínsky útočník (twitter): "Diego je nesmrteľný, odišiel od nás, ale nikdy nás neopustí. Je to smutný deň pre všetkých Argentínčanov aj celý svet. Spomínam si na všetky milé momenty, ktoré som s ním zažil. Využívam aj túto príležitosť na vyjadrenie úprimnej sústrasti jeho rodine a priateľom. R.I.P."



Lothar Matthäus, bývalý nemecký futbalista (instagram): "Môj priateľ. Odpočívaj v pokoji."



Anglická futbalová asociácia (twitter): "Nezabudnuteľný. Zbohom, Diego. Legenda našej hry."



Rio Ferdinand, bývalý anglický futbalista (twitter): "Môj prvý futbalový hrdina. Málo ľudí dokázalo ovplyvniť toľko generácií ako on. Najväčší, najlepší, herec, charizmatický muž, líder a VÍŤAZ! Jeden z hlavných dôvodov prečo som začal kopať do lopty bolo, že som sa hral na Diega. R.I.P. Diego Armando Maradona."



Aleksander Čeferin, prezident UEFA (BBC): "Nedávno sme boli spolu v kontakte a želal som mu všetko dobré. Je to pre mňa šok. Diego Maradona vynikal, bol futbalový génius a mal veľkú charizmu. V Argentíne bol národný hrdina, svoju krajinu doviedol k titulu majstrov sveta. Stal sa aj večným idolom fanúšikov Neapola. Do histórie sa zapíše ako niekto, kto nadchol množstvo fanúšikov všetkých generácií na celom svete."



Luigi De Magistris, starosta mesta Neapol (AP): "Maradona je Neapol. Vášeň pre neho tu pozná každý. Maradona zjednotil Neapolčanov po celom svete. Dnes všetci Neapolčania objímajú jeho rodinu s vedomím, že toto objatie sa nikdy neskončí. Pretože to bola skutočná láska. Veľká láska."




Rafael Nadal, španielsky tenista (DPA): "Dnes je športový svet a zvlášť futbal prázdny. Maradona bol jeden z najväčších športovcov histórie. To, čo pre futbal spravil, tu zostáva. Úprimnú sústrasť jeho rodine, futbalovému svetu a celej Argentíne."



Sepp Blatter, bývalý prezident FIFA (DPA): "Diego Maradona bol vynikajúci futbalista. Svoju extratriedu a geniálnu techniku predvádzal v časoch, keď som stál na čele FIFA a aj preto ma s ním spájajú krásne spomienky. Bohužiaľ, aj život sa ocitne občas v ofsajde. Jeho skorý odchod ma veľmi zasiahol."



Franck Ribéry, bývalý francúzsky futbalista (DPA): "Je strašné počuť o odchode skutočnej futbalovej legendy. Legendy však NIKDY neumierajú. Boh ti dopraje pokoj. Ciao Diego."



Earvin Magic Johnson, bývalý americký basketbalista (twitter): "Svet stratil najlepšieho futbalistu aký tu kedy bol, Diega Maradonu. Keď som ho stretol, bol to jeden z mojich najkrajších zážitkov. Odpočívaj v pokoji priateľ môj, modlím sa za tvoju rodinu."





Jürgen Klopp, tréner futbalistov FC Liverpool (DPA): "Diego bol senzačný chalan, Maradona mal nejaké vnútorné boje. Budú mi chýbať obaja."



Nikola Karabatič, francúzsky hádzanár (DPA): "Je to veľmi smutný rok. Ďakujem Diego."