Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prezident talianskej federácie chce trestať Juventus odňatím 11 bodov

Hráč Juventusu Gleison Bremer (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil druhý gól vo futbalovom zápase talianskej ligy Serie A Juventus Turín - US Cremonese v Turíne 14. mája 2023. Foto: TASR/AP

Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov.

Turín 22. mája (TASR) - Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Giuseppe Chine žiada potrestať Juventus Turín odňatím 11 bodov v Serii A. Bývalému viceprezidentovi klubu Pavlovi Nedvědovi hrozí v novom procese opäť osemmesačný dištanc za falšovanie účtovníctva. Informovali o tom talianske médiá.

FIGC v januári vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a odobrala Juventusu 15 bodov. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov. Najvyšší taliansky súd však v apríli zrušil Juventusu trest a "stará dáma" sa v tabuľke posunula na priečky zaručujúce účasť v Lige majstrov 2023/2024.

V tabuľke je Juventus momentálne druhý za Neapolom, ktorý má už titul vo vrecku.