Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Prezident USA B. Obama vyzval kompetentných na ukončenie výluky v NHL

Foto: TASR/AP

Nestalo sa prvýkrát, že Obama sa vyjadril k problémom v zámorskom športe. Pred mesiacom na sociálnej sieti vyzval vedenie ligy amerického futbalu NFL, aby sa dohodlo so štrajkujúcimi rozhodcami.

Los Angeles 25. októbra (TASR) - Prezident USA Barack Obama vyzval zainteresované strany, aby našli riešenie pracovného sporu a prijatím novej kolektívnej zmluvy ukončili výluku v NHL. Stalo sa tak počas účasti Obamu v populárnej americkej televíznej šou, ktorú moderuje Jay Leno.

Prezident v relácii odpovedal aj na otázky publika a divákov a jeden fanúšik z Los Angeles sa ho opýtal na možné riešenie sporu medzi vlastníkmi klubov a hráčmi v zámorskej profilige. "Vždy keď sa takéto veci stanú, chcem len pripomenúť vlastníkom i hráčom: Vy zarábate svoje peniaze preto, že máte veľké množstvo fanúšikov, ktorí pracujú naozaj tvrdo - kupujú si vstupenky a pozerajú sa na vás v televízii," citoval Obamovu odpoveď portál tsn.ca. "Mali by ste to vyriešiť. Skoncujte s tým, fanúšikovia si to zaslúžia."

Americký prezident Barack Obama hlavičkuje s futbalovou loptou v Ružovej záhrade Bieleho domu vo Washingtone 13. júla 2009.
Foto: TASR/AP
Nestalo sa prvýkrát, že Obama sa vyjadril k problémom v zámorskom športe. Pred mesiacom na sociálnej sieti vyzval vedenie ligy amerického futbalu NFL, aby sa dohodlo so štrajkujúcimi rozhodcami. Stalo sa tak po chybe "náhradného" arbitra, ktorý tak ovplyvnil priebeh duelu medzi Seattlom a Green Bay. O niekoľko dní neskôr sa rozhodcovský "lockout" skončil.

Rokovania vedenia zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA o novej kolektívnej dohode sa ocitli na mŕtvom bode. Zúčastnené strany nemienia ustúpiť zo svojich požiadaviek a keďže nie je známy ani termín ďalších rokovaní, nádej na odohratie kompletnej sezóny zrejme definitívne zhasla.