Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Príchod hráčov z NHL zviditeľní KHL, myslí si Medvedev

Na snímke prezident KHL Alexander Medvedev Foto: TASR/AP Photo

Iľja Kovaľčuk bude hájiť farby klubu SKA Petrohrad.

Moskva 19. septembra (TASR) - Ruský hokejista Iľja Kovaľčuk je zatiaľ posledným z vysoko cenených hráčov zámorskej NHL, ktorý sa pri profiligovej výluke dohodol na kontrakte v KHL. Dvadsaťdeväťročný Rus bude hájiť farby klubu SKA Petrohrad.

Ruský klub podrobnosti kontraktu nezverejnil, na klubovej stránke iba oznámil, že hráč New Jersey Devils bude nosiť dres s číslom 17.

Kovaľčuk sa tak pripojí k ďalším hráčom z NHL - Jevgenijovi Malkinovi a Sergejovi Gončarovi, ktorí budú počas výluky obliekať dres ďalšieho účastníka KHL Metallurg Magnitogorsk.

Príchod ďalších hráčov NHL sa očakáva aj naďalej, pokiaľ sa vedenie NHL a hráčskej asociácie NHLPA nedohodnú na novej kolektívnej zmluve.

Šéf KHL Alexander Medvedev verí, že príchod viacerých zámorských hviezd by zviditeľnil a najmä zatraktívnil súťaž doma i v zahraničí.

Možnosť vidieť hráčov NHL na vlastné oči privítal aj tréner ruskej reprezentácie Zinetula Biľaletdinov. "Pomôže nám to vybudovať čo najlepší tím pre OH 2014 v Soči," vyhlásil.

Nie všetky kluby sa však tešia z výluky. "Nezaujíma ma, či je výluka alebo nie," povedal šéf klubu Metallurg Novokuznetsk Leonid Vaisfeld. "Keď vezmeme do úvahy naše skromné finančné prostriedky, nás výluka nijako výrazne neovplyvní."

Každý účastník KHL môže počas "lockoutu" podpísať zmluvy len s tromi hráčmi NHL. Prvým tímom, ktorý má vo svojom kádri tri zámorské posily, je Metallurg Magnitogorsk. Klub z Uralu sa dohodol s Jevgenijom Malkinom, Sergejom Gončarom a Nikolajom Kuľominom.

Informovala agentúra Reuters.