Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Princ Charles pasoval Lewisa Hamiltona za rytiera

Princ Charles (vľavo) pasuje Lewia Hamiltona za rytiera, v stredu 15. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný Brit prišiel na Veľkej cene Abú Zabí o možnosť prekonať v počte titulov Nemca Michaela Schumachera.

Londýn 15. decembra (TASR) - Sedemnásobného majstra sveta motoristického seriálu MS F1 Lewisa Hamiltona v stredu pasovali za rytiera. Pocty sa mu dostalo na ceremónii vo Winsdorskom zámku za prítomnosti princa Charlesa.

Tridsaťšesťročný Brit prišiel v nedeľu na Veľkej cene Abú Zabí o možnosť prekonať v počte titulov Nemca Michaela Schumachera. Svetovým šampiónom sa stal Holanďan Max Verstappen.

Na snímke vpravo britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton pózuje s matkou Cameron Lockhartovou po tom, ako ho pasovali za rytiera vo Winsdorskom zámku za prítomnosti princa Charlesa v stredu 15. decembra 2021.
Foto: TASR/AP


Do záverečných pretekov vstupovali obaja jazdci s rovnakým počtom bodov, pričom pretekár Mercedesu prakticky stále viedol. Niekoľko kôl pred finišom však muselo na dráhu vyjsť bezpečnostné vozidlo pre haváriu Nicolasa Latifiho. Safety car zmazal rozdiely a preteky reštartoval na jedno kolo, v ktorom pilot Red Bullu s čerstvejšími pneumatikami predstihol Hamiltona a získal svoj prvý majstrovský titul. Informoval o tom portál BBC.