Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Príprava Sloveniek pokračuje, Fenoglio uzavrel nomináciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Prvý turnaj kvalifikačnej D-skupiny, v ktorej budú Slovenky bojovať o dve postupové miestenky s Fínskom, Čiernou Horou a Kosovom, je na programe od piatka do nedele v Podgorici.

Bratislava 2. mája (TASR) - Situácia v reprezentačnom tíme slovenských volejbalistiek, ktorý v piatok zasiahli náhle zdravotné problémy dvanástich hráčok a dvoch členov realizačného tímu, sa počas víkendu výrazne zlepšila. Slovenky už v nedeľu večer mohli absolvovať aj modelovaný tréningový program s družstvom Estónska, proti ktorému mali pôvodne cez víkend nastúpiť v dvoch prípravných súbojoch pred blížiacou sa kvalifikáciou o postup na šampionát EuroVolley.

"Po piatkovej akútnej situácii sme zabezpečili niekoľko dôležitých krízových riešení. Najpodstatnejším bola včasná intervencia lekárky Moniky Bartošovej z Kliniky telovýchovného lekárstva v Bratislave. S jej výraznou pomocou sa od sobotňajšieho rána až do dnešného poludnia podarilo vrátiť hráčky a členov realizačného tímu do tréningového procesu, za čo jej patrí obrovská vďaka," povedal pre web SVF športový riaditeľ SVF Marek Rojko a pokračoval: "Potvrdilo sa, že išlo o akútnu vírusovú gastritídu. Zároveň sme prostredníctvom spolupráce s klinikou Agel urgentne zabezpečili PCR testovanie, ktoré vylúčilo nákazu koronavírusom. Súčasťou riešení bol aj presun družstva do iných priestorov a zabezpečenie maximálnych podmienok pre upokojenie situácie."

"Táto nepríjemná a neočakávaná situácia nás veľmi mrzí, sme však veľmi radi, že sa ju vo veľkom krátkom čase podarilo vyriešiť. Verím, že hráčky a realizačný tím túto krízovú situáciu zvládnu a budú na kvalifikáciu pripravení najlepšie, ako je v tejto chvíli možné. Ešte raz by som sa chcel touto cestou poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli túto situáciu zvládnuť a tiež sa ospravedlniť estónskej výprave a zároveň oceniť jej pochopenie a postoj," doplnil Rojko.

Prvý turnaj kvalifikačnej D-skupiny, v ktorej budú Slovenky bojovať o dve postupové miestenky s Fínskom, Čiernou Horou a Kosovom, je na programe od piatka do nedele v Podgorici (7.-9.5.), druhý o týždeň neskôr v Nitre (13.-15.5., RTVS na Dvojke).

Tréner Marco Fenoglio v nedeľu oznámil 14-člennú nomináciu na úvodný turnaj, káder zúžil na nahrávačskom a smečiarskom poste. Do Čiernej Hory nepocestujú Ella Erteltová, Lucia Sedláčková, Romana Hudecová, Zuzana Šepeľová a Dominika Drobňáková.

"Smečiarky Hudecová a Šepeľová museli po rozhodnutí lekárov nastúpiť do domácej liečby. Veríme, že sa počas reprezentačnej sezóny budú môcť vrátiť do prípravy. Nahrávačku Sedláčkovú limitovali zdravotné problémy, Erteltovú zas relevantné osobné študijné dôvody. Smečiarka Drobňáková, ktorá sa vracia do akcie po vážnom zranení kolena, bude k dispozícii v prípade potreby," informoval Rojko. K tímu sa cez víkend pripojila už aj posledná nominovaná hráčka, blokárka Michaela Abrhámová.

Nominácia volejbalistiek SR na prvý turnaj D-skupiny kvalifikácie ME 2021 v čiernohorskej Podgorici (7.-9. mája):

nahrávačky: Barbora Koseková (Békešská Čaba/Maď.), Anna Kohútová (Strabag Bilíkova Pezinok)

smečiarky: Nikola Radosová (Níreďháza/Maď.), Karin Palgutová (Nancy/Fr.), Mária Žernovič (Vasas Budapešť/Maď.), Karolína Fričová (Prostějov/ČR)

blokárky: Michaela Abrhámová (Le Cannet/Fr.), Tereza Hrušecká (Strabag Bilíkova Pezinok), Katarína Körmendyová (Slávia EU Bratislava), Ema Smiešková (Strabag Bilíkova Pezinok)

univerzálky: Romana Krišková (Nevsehir/Tur.), Karin Šunderlíková (KP Brno/ČR)

liberá: Skarleta Jančová (Strabag Bilíkova Pezinok), Ema Magdinová (Slávia EU Bratislava)


Realizačný tím:


tréner: Marco Fenoglio, asistenti trénera: Stefano Micoli, Peter Adamec, manažér tímu: Slavomír Huba, štatistik: Daniel Bruch, fyzioterapeut: Patryk Bieda

program SR v kvalifikácii ME 2021:



prvý turnaj - Podgorica (Č. Hora):

piatok 7. mája: Fínsko - Slovensko (17.00) - LIVE na EuroVolley.TV

sobota 8. mája: Slovensko - Kosovo (17.00) - LIVE na EuroVolley.TV

nedeľa 9. mája: Slovensko - Čierna Hora (20.00) - LIVE na EuroVolley.TV


druhý turnaj - Nitra:

štvrtok 13. mája: Slovensko - Čierna Hora (17.30) - LIVE v RTVS

piatok 14. mája: Slovensko - Kosovo (20.30) - LIVE v RTVS

sobota 15. mája: Fínsko - Slovensko (20.30) - LIVE v RTVS