Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prípravný duel Kanada - Uruguaj sa bude hrať v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Vstupenky na prípravný duel Kanady s Uruguajom by mali byť k dispozícii v najbližších dňoch.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Bratislava bude na konci tohto mesiaca dejiskom prípravného zápasu dvoch účastníkov futbalových MS 2022. Na národnom futbalovom štadióne (NFŠ) sa v utorok 27. septembra o 18.00 h predstavia vo vzájomnom dueli Kanada a Uruguaj. Informoval o tom denník Šport.

"Rokovania boli dosť náročné, pretože bolo potrebné zladiť záujmy dvoch národných zväzov a môžem povedať, že tie boli vysoké. Reprezentácia Uruguaja bude ubytovaná vo Viedni, v podstate do Bratislavy príde len na zápas. Výprava Kanady bude v jednom z bratislavských hotelov, trénovať bude v priestoroch MOL akadémie v Dunajskej Strede, ktorá splnila jej prísne požiadavky," vysvetlil pre denník Šport Norbert Belecký, majiteľ agentúry NR Sport.

Kanada bude mať na Slovensku prípravný kemp, strávi v ňom celkovo desať dní. "Tréningy sa budú realizovať za zavretými dverami, v tomto smere sú Kanaďania striktní," upozornil Belecký. Kanada sa na MS prebojovala premiérovo po 36 rokoch, v Bratislave by sa mal v jej drese predstaviť aj krídelník mníchovského Bayernu Alphonso Davies. V uruguajskom kádri na septembrové stretnutia figurujú napríklad Luis Suarez, Edinson Cavani, Darwin Nunez, či brankár Fernando Muslera.

Vstupenky na prípravný duel Kanady s Uruguajom by mali byť k dispozícii v najbližších dňoch. Kanada sa štyri dni pred zápasom v Bratislave stretne vo Viedni s Katarom, v rovnaký deň 23. septembra nastúpi Uruguaj v rakúskom St. Pöltene proti Iránu.