Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Účastníci Proenzi Cyklotour Slovakia majú za sebou prvú etapu

Prvá etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia Foto: MediaMedia

Prvá etapa cyklomaratónu viedla od košického Auparku cez Gelnicu, Švedlár a Spišskú Novú Ves až do Popradu. Pelotón počas svojej trasy bude upozorňovať na potrebnú adekvátnu starostlivosť o kĺby.

Bratislava/Poprad 29. mája (OTS) - Prvá etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia odštartovala dnes z košického Auparku a viedla cez Gelnicu, Švedlár a Spišskú Novú Ves až do Popradu. Prvých 20 km zvládli účastníci bez ťažkostí, ale od deväťdesiateho kilometra ich sprevádzal silný dážď a vietor. Naštastie všetkým sa podarilo v poriadku prísť do cieľa prvej etapy, ktorá merala 121 km. Aj za nepriaznivého počasia sa pridali ďalší štyria účastníci.

Proenzi® Cyklotour Slovakia so štartom v Košiciach a záverom v Bratislave má celkovo 493 kilometrov. Jazdci prekonajú 4076 výškových metrov. Skladá sa zo štyroch etáp. Celej trasy sa môže zúčastniť aj verejnosť.

Fotogaléria z prvej etapy:



Druhá etapa sa začína v Poprade 30. mája o deviatej pred obchodným domom Max. Cyklisti budú pokračovať cez Tatranskú Štrbu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Párnicu, Terchovú až do Žiliny, kam pelotón zavíta do sadu SNP.

Tretia etapa cyklotour štartuje 31. mája, opäť o deviatej ráno, v Žiline. Cez Považskú Bystricu pokračuje pelotón do Dubnice nad Váhom a Trenčína, aby deň zakončil už o 15.00 hod. v Bike Parku Kálnica, kde bude pripravený bohatý program pre verejnosť. Záverečný deň, 1. júna, odštartujú cyklisti o ôsmej ráno z Nového Mesta nad Váhom od hypermarketu Tesco. Posledná etapa vedie cez Piešťany, Trnavu a Senec až do veľkého finále na bratislavskej Železnej studničke. Cieľ by mali cyklisti dosiahnuť o 13.30.

Deň detí na bicykli

Na Deň detí bude na Železnej studničke pre verejnosť v spolupráci s mestskou časťou Nové Mesto pripravený bohatý program podujatia Novomestský pedál. Všetko sa začína o 10-tej hodine pri dolnej stanici lanovky.

Do Proenzi Cyklotour Slovakia sa môže zapojiť aj široká verejnosť. Presná trasa, ako aj miesta, kde sa môžete pripojiť, nájdete na www.proenzi.sk