Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prokurátor chce začať trestné stíhanie proti šéfovi FIFA Infantinovi

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino na tlačovej konferencii po zasadnut Rady íFIFA v Miami 15. marca 2019. Foto: TASR/AP

Kellera poverili švajčiarske úrady tento rok, aby vyšetril stretnutia Infantina a bývalého švajčiarskeho generálneho prokurátora Michaela Laubera v rokoch 2016 a 2017.

Bern 10. decembra (TASR) - Špeciálny prokurátor vo Švajčiarsku odporúča začať trestné stíhanie proti prezidentovi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Giannimu Infantinovi za použitie súkromného lietadla v roku 2017.

Prokurátor Stefan Keller v stanovisku na svojom webovom sídle podľa agentúry AP uviedol, že poslal výsledky vyšetrovania federálnym úradom, ktoré by mali podľa neho začať konať. Keller nemá mandát na to, aby začal vlastné vyšetrovanie.

Infantino mal porušiť interné pravidlá, keď využil súkromné lietadlo na cestu zo Surinamu do Zürichu, hoci pôvodne mal ísť štandardnou linkou. Prípadom sa zaoberala aj Etická komisia FIFA, ktorá prípad v auguste uzavrela.

Kellera poverili švajčiarske úrady tento rok, aby vyšetril stretnutia Infantina a bývalého švajčiarskeho generálneho prokurátora Michaela Laubera v rokoch 2016 a 2017. Lauber, ktorý dozoroval kauzu korupcie vo FIFA, v auguste odstúpil. V súvislosti so stretnutiami s Infantinom čelí podozreniu zo zneužitia právomocí a porušenia služobného tajomstva.