Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Prokurátor očistil Domenica Criscita od pokusu zmanipulovať zápas

Futbalista Criscito Foto: TASR/AP Photo

Dvadsaťpäťročný Criscito bol podozrivý z účasti na ovplyvňovaní ligového stretnutia medzi FC Janov a Sampdoriou, ktoré sa odohralo v máji 2011.

Rím 12. septembra (TASR) - Taliansky prokurátor sa vzdal obvinení proti Domenicovi Criscitovi a ďalším trom futbalistom FC Janov pre podozrenie z účasti na pokuse zmanipulovať duel Serie A. V stredu o tom informovali talianske médiá.

Dvadsaťpäťročný Criscito bol podozrivý z účasti na ovplyvňovaní ligového stretnutia medzi FC Janov a Sampdoriou, ktoré sa odohralo v máji 2011. V súčasnosti pôsobí v drese ruského klubu Zenit Petrohrad.

V máji uplynulého roku prehľadali hotelovú izbu talianskeho reprezentanta predstavitelia polície. Po tom ako sa stal predmetom policajného vyšetrovania, vypadol z nominácie talianskej reprezentácie na turnaj EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Podozriví boli okrem Criscita aj niekdajší spoluhráči Dario Dainelli z Chieva, Argentínčan Rodrigo Palacio z Interu Miláno a Omar Milanetto, ktorý medzi časom ukončil aktívnu kariéru. Prokurátor všetkých zbavil akýchkoľvek obvinení.

"Hnev z neúčasti na EURO 2012 stále trvá, ale spravodlivosť zvíťazila. Vždy som tvrdil, že som neurobil nič zlé," uviedol Criscito.

Informovala agentúra dpa.