Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Proti Fínom bude v bránke Laco, Handzuš sa o štarte stále rozhodoval

Ján Laco Foto: TASR/Michal Svítok

Skúsený center sa mal sám podľa okolností v priebehu dňa rozhodnúť, či si trúfa nastúpiť na zápas proti Fínom.

Helsinki 6. mája (TASR) - Ján Laco je brankár, ktorého realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie nominoval na druhý zápas na MS.

V bránke sa proti Kanade predstavil Peter Hamerlík a Lacovým štartom proti Fínsku sa v Helsinkách do súťažného diania zapája už 22. hráč, pričom na súpiske boli ešte tri voľné miesta.

V dejisku MS čakajú na vývoj situácie ešte brankár Július Hudáček, útočníci Marek Hovorka a Rastislav Špirko. Brankársky "plac" je zatiaľ prednostne rezervovaný pre Jaroslava Haláka, ktorý síce v play off NHL pre zranenie ešte nechytal, ale generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora pre TASR povedal: "Kým je čo len malá šanca na jeho príchod, nebudeme sa ponáhľať. Nechceli sme sa unáhliť ani s miestom korčuliara a dobre sme urobili, lebo okrem Mariána Gáboríka pripadá do úvahy z NHL za určitých okolností aj príchod Andreja Meszároša."

U brankárov je zrejmé, že ak definitívne padne alternatíva Halák, výprava na súpisku dopíše Júliusa Hudáčka. U korčuliarov bolo možností viac, všetci ale v nedeľu s napätím čakali, či sa vyrieši prípad Michala Handzuša. Mediálny manažér výpravy TASR informoval, že skúsený center sa mal sám podľa okolností v priebehu dňa rozhodnúť, či si trúfa nastúpiť na zápas proti Fínom. Zápal v jeho pravom bedrovom kĺbe vykazoval progres liečby, ale dôsledky záťaže v prípade tohto druhu zranenia sú nevyspytateľné. Handzuš však okrem sobotňajšieho celého tréningu absolvoval aj celé ranné rozkorčuľovanie. Takisto v nedeľu ráno korčuľoval aj Miroslav Šatan, ktorý v sobotu pauzoval a snažil sa vyležať menšiu virózu.