Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Prvý a hneď víťazný, Lukošik za gól platil: Najlepšie minutých 50 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lukošikov moment prišiel v 27. minúte, keď ho vysunul do šance Milan Kytnár a mladík zo štvrtej lajny "belasých" zblízka zavesil na 2:0.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Výnimočné pocity prežíval po piatom finálovom zápase play off extraligy 20-ročný útočník Adam Lukošik. Mladý hokejista Slovana Bratislava strelil v piatok proti Nitre (3:1) svoj premiérový gól v najvyššej súťaži, ktorý sa navyše ukázal byť víťazný.

Lukošikov moment prišiel v 27. minúte, keď ho vysunul do šance Milan Kytnár a mladík zo štvrtej lajny "belasých" zblízka zavesil na 2:0. "Videl som, že Suky (Jakub Sukeľ, pozn. red.) to tam krásne predĺžil po mantineli a Kyťo (Milan Kytnár) za tým šliapal. Snažil som sa neurobiť ofsajd. Kyťo mi to krásne hodil a ja už som len vystrelil na bránku. Gól mi o kúsok zlepšil náladu. Som rád, že to tam padlo a že som pomohol mužstvu k víťazstvu," vyznal sa rodák z Prešova, ktorý je v Slovane od sezóny 2018/2019. Nádejný center prešiel v bratislavskom klube mládežníckymi kategóriami a od minulého ročníka začal dostávať priestor v A-tíme.

Na piatkový duel bude dlho spomínať. Aj vďaka jeho presnému zásahu vybojoval Slovan kľúčový tretí bod v sérii a v nedeľu má pod Zoborom prvú možnosť ukončiť sériu a získať svoj prvý majstrovský titul po desiatich rokoch. "Na tento zápas nikdy nezabudnem. Bol to výborný zápas a som rád, že sme ho vyhrali. Dôležité bolo, že sme sa nenechali vylučovať. Dodalo nám to energiu, dali sme dôležité góly. Víťazstvo nám dodá sebavedomie, v nedeľu ideme do Nitry sériu ukončiť," vyhlásil Lukošik.

Puk, ktorý pripomína strelený gól, si neodložil na pamiatku. Má však čestné miesto, brankár Anthony Peters ho umiestnil na špeciálnu "play off dosku" v šatni. Je na nej vyobrazený majstrovský pohár a dvanásť výrezov, ktoré symbolizujú počet víťazstiev potrebných na zisk titulu. Puk z Lukošikovho gólu zaujal pozíciu číslo 11. "Je o to cennejší, že je na doske," tešil sa Lukošik. Za strelený gól musel zaplatiť: "Dali mi dole nejaké peniažky. Stálo ma to 50 eur. Budú to určite moje najlepšie minuté peniaze. Použijeme ich pri oslavách titulu, verím, že sa začnú už v nedeľu. Som rád, že som mohol aspoň takto pomôcť mužstvu."

Lukošikova štvrtá formácia podala v piatok vynikajúci výkon a aj jej zásluhou Slovan vedie vo finálovej sérii 3:2 na zápasy: "Sadli sme si. Hrali sme väčšinou v súperovom pásme. Som veľmi rád, že nám to klapalo. Verím, že dostanem šancu aj v šiestom zápase, je to na tréneroch. Urobím všetko pre tím." Slovan už dokázal vo finálovej sérii raz v Nitre vyhrať, ďalší triumf by bol zlatý: "Najdôležitejšie bude, aby sme sa v Nitre vyvarovali vylúčení. Treba zostať na puku a hrať v súperovom pásme."