Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prvý kostol Maradonovej cirkvi začal fungovať v mexickej Pueble

Smrť argentínskeho futbalistu Diega Maradonu šokovala aj hlavu katolíckej cirkvi. Vatikán oznámil, že pápež František sa za zosnulú legendu svetového futbalu a svojho krajana modlí a s láskou spomína na spoločné stretnutia. Na archívnej snímke z 1. septembra 2014 je vpravo pápež František a vľavo Diego Maradona počas audiencie vo Vatikáne. Foto: TASR/AP

V kostole si môžu návštevníci prejsť krížovú cestu a zaspomínať na ikonické míľniky Diega Armanda.

Puebla 16. júla (TASR) - V mexickom meste Puebla otvorili prvý kostol Maradonovej cirkvi. Nasledovníkov zosnulej argentínskej legendy privíta pri vchode podobizeň futbalistu v reprezentačnom drese a so sombrérom na hlave.

V kostole si môžu návštevníci prejsť krížovú cestu a zaspomínať na ikonické míľniky Diega Armanda. Na jednotlivých zastaveniach nájdu fotografie z raného detstva, zo stretnutia s pápežom Františkom, či bývalým kubánskym lídrom Fidelom Castrom.

"Toto nie je ako iné kostoly, kde prídete a ste ticho. Tu môžete rozprávať o futbale. Videl som tu ľudí plakať i fotiť sa a cítiť sa šťastne. Som rád, že tu nie som jediný blázon," povedal podľa euronews.com správca kostola Marcelo Buchet.