Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

PSG nasadil plnú ofenzívnu silu a tentoraz nedal Monacu žiadnu šancu

Futbalisti PSG. Foto: TASR/AP

Hostia sa poučili z divokého prvého polčasu z predchádzajúcej konfrontácie a v stredu viedli pred prestávkou 2:0 vďaka Mbappemu a premenenej jedenástke Neymara.

Paríž 16. januára (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germian vrátili hráčom AS Monaco požičané aj s úrokmi. Kým v nedeľnom domácom zápase 20. kola Lige 1 remizovali 3:3, v stredajšej dohrávke 15. kola zvíťazili na pôde súpera hladko 4:1. Dvoma gólmi sa blysol Kylian Mbappe, ktorý má na konte vo všetkých súťažiach už 21 gólov.

Hostia sa poučili z divokého prvého polčasu z predchádzajúcej konfrontácie a v stredu viedli pred prestávkou 2:0 vďaka Mbappemu a premenenej jedenástke Neymara. Po zmene strán zvýšil na trojgólvý rozdiel Pablo Sarabia. Na čestný zásah Tiemouea Bakayoka v nadstavenom čase odpovedal Mbpappe. "V každom ohľade sme hrali lepšie ako v nedeľu," povedal podľa agentúry AFP brankár PSG Keylor Navas. Rovnaký názor mal aj tréner Thomas Tuchel: "Vyhrali sme zaslúžene. Celý zápas sme mali pod kontrolou."

Nemecký kouč nasadil do základnej zostavy všetkých štyri ofenzívne hviezdy Neymara, Mbpappeho, Maura Icardiho a Angela Di Mariu. Jeho plán zožal úspech, Neymar strelil gól a na jeden prihral, Di Maria mal asistenciu a Mbappe sa presadil dvakrát. Tuchel vyzdvihol aj prácu Icardiho: "Nehral zle, pracoval pre tím a robil priestor Kylianovi a Neymarovi. Aj keď nedáva góly, je veľmi užitočný."