Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

PSG víťazne, Mbappe skóroval pri návrate

Kylian Mbappe z PSG reaguje po premeškaní penalt počas futbalového zápasu francúzskej ligy 1 medzi Paríž Saint-Germain a Montpellier v Parc des Princes v Paríži v sobotu 13. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Mbappe odohral svoj prvý súťažný zápas od momentu, keď v závere minulej sezóny oznámil, že odmietol ponuku Realu Madrid a rozhodol sa zostať v parížskom veľkoklube.

Paríž 14. augusta (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germain nadviazali na výhru v 1. kole francúzskej Ligue 1 a v sobotnom zápase zdolali HSC Montpellier 5:2. Do zostavy PSG sa vrátil kanonier Kylian Mbappe, ktorý strelil štvrtý gól domácich, podľa trénera Christophera Galtiera mu však ešte chýbala kondícia v porovnaní so spoluhráčmi.

Obhajca titulu si vytvoril už v prvom polčase dvojgólový náskok. Najprv si dal vlastný gól hosťujúci Falaye Sacko a o tri minúty neskôr sa presadil Neymar. PSG mohol v prestávke vyhrávať aj o tri góly, no Mbappe v 23. minúte nepremenil pokutový kop. Dvadsaťtriročný francúzsky útočník to napravil v 69. minúte, keď dokázal prekonať švajčiarskeho brankára Jonasa Omlina v službách Montpellieru.

Mbappe odohral svoj prvý súťažný zápas od momentu, keď v závere minulej sezóny oznámil, že odmietol ponuku Realu Madrid a rozhodol sa zostať v parížskom veľkoklube. Majster sveta z roku 2018 vynechal úvodné dva súťažné duely v tejto sezóne - pre trest chýbal v zápase francúzskeho Superpohára proti Nantes (4:0) a pre zranenie nehral v 1. kole Ligue 1 na ihrisku Clermontu (5:0). "Vedeli sme, že sa prejaví na jeho výkone nedostatočná herná prax. Je to špičkový futbalista, ktorý chce byť rýchlo dobrý, no potrebuje ešte čas, aby bol stopercentne v poriadku. V porovnaní so svojimi spoluhráčmi mu trochu chýbala kondícia," povedal pre AFP tréner PSG Galtier.

Brazílčan Neymar pridal na začiatku druhého polčasu ďalší gól a v 85. minúte ho VAR obral o hetrik, keď odhalil jeho ofsajd. Strelecký účet si v drese domácich otvoril Renato Sanches. Portugalčan prišiel do PSG pred sezónou z Lille.

Za hostí sa presadili Wahbi Khazri a Enzo Tchato. "Sme sklamaní z výsledku, pretože sme začali dobre. Boli sme disciplinovaní a do určitého momentu aj jednotní. Do druhého polčasu sme však nenastúpili dobre a rýchlo sme inkasovali tretí gól. Môžeme si vziať príklad z PSG, ktorý hrá pomerne jednoduchý futbal. Niekedy hráči zabúdajú, že práve v tom je sila," povedal tréner HSC Olivier Dall'Ogliona na pozápasovej tlačovej konferencii.