Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

PSG vydoloval výhru v 95. minúte, Mbappe: Titul je extrémne dôležitý

Futbalista Paríža St. Germain Kylian Mbappe. Foto: TASR/AP

Od triumfu Montpellieru v roku 2012 sa v Ligue 1 radovalo z trofeje okrem PSG už iba Monaco v sezóne 2017/2018.

Paríž 19. apríla (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germain zvládli hektický záver nedeľného stretnutia s AS. St. Étienne a na lídra najvyššej francúzskej súťaže OSC Lille strácajú jediný bod. V 33. kole triumfovali 3:2 gólom Maura Icardiho v 95. minúte, keď sa už zdalo, že im pri absencii potrestaného Neymara unikne domáce víťazstvo. Lille v piatok doma iba remizovalo s Montpellierom 1:1 a v hre o titul sú aj AS Monaco a Olymique Lyon.

V Parku princov sa v 78. minúte prekvapujúco dostali do vedenia hostia zásluhou Denisa Bouangu, dvoma gólmi otočil skóre Kylian Mbappe. Najskôr sa presadil v šestnástke po prihrávke Andera Herreru a potom premenil jedenástku, ktorú sám vybojoval. V nadstavenom čase síce vyrovnal Romain Hamouma, ale definitívu priniesla až hlavička striedajúceho Icardiho. "Mal som veľa zdravotných problémov a dlho som čakal, kým sa vrátim na ihrisko. Nastúpil som na posledných 25 minút, dostal som sa do šance a skóroval som. Nič viac som si nemohol želať. V prvom polčase sme dominovali, no nevyjadrili sme to gólovo. Po zmene strán sa aj súper vytiahol z ulity a záverečné minúty boli bláznivé. Prvýkrát v tejto sezóne sme strelili víťazný zásah v poslednej minúte. Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili," povedal argentínsky útočník, ktorý do siete usmernil center krajana Angela Di Mariu.

PSG prehral predchádzajúce tri domáce zápasy v Ligue 1 a na vlastnom štadióne neuspel ani vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov s Bayernom Mníchov. "Vlastnou vinou sme sa dostali do problémov. Keď vediete 2:1 v takejto fáze duelu, náskok už nesmiete pustiť z rúk. Ligový titul je pre nás extrémne dôležitý, pretože by bol desiaty v klubovej histórii," uviedol Mbappe pre agentúru AFP. "Podali sme veľmi dobrý výkon a myslím si, že sme si zaslúžili víťazstvo. Spôsob, akým sme ho dosiahli, bol nesmierne emotívny. Taký je futbal, musíte preukázať nezlomnú vôľu, potrebovali sme ju na zisk troch bodov," dodal tréner Mauricio Pochettino.

Od triumfu Montpellieru v roku 2012 sa v Ligue 1 radovalo z trofeje okrem PSG už iba Monaco v sezóne 2017/2018. To uspelo na trávniku Bordeaux 3:0 a pripísalo si štvrté víťazstvo za sebou, za úradujúcim šampiónom zaostáva bod. O ďalší bod naspäť je štvrtý Lyon po výhre na pôde Nantes 2:1.