Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Putin odohral exhibíciu na Červenom námestí v Moskve

Ruský prezident Vladimir Putin (v popredí) si podáva ruky so spoluhráčmi po hokejovom zápase na Hokejovej noci ligových tímov na klzisku neďaleko obchodného domu GUM na moskovskom Červenom námestí 26. decembra 2019. Foto: TASR/AP

Putin inicioval vznik Nočnej hokejovej ligy, v ktorej sa nadšenci stretávajú vo voľnom čase, prvýkrát sa na ľade objavil v roku 2012 a odvtedy nastupuje pravidelne.

Moskva 26. decembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin si v stredu zahral v exhibičnom hokejovom zápase, ktorý sa uskutočnil na Červenom námestí v Moskve. V tíme s ním boli aj bývalé hokejové hviezdy Pavel Bure, Vitalij Prochorov, Valerij Kamenskij, Sergej Fiodorov či minister obrany Sergej Šoigu.

Ruský prezident Vladimir Putin (chrbtom) prekonáva brankára, ktorým je guvernér regiónu Tula Alexej Djumin počas hokejového zápasu na Hokejovej noci ligových tímov na klzisku neďaleko obchodného domu GUM na moskovskom Červenom námestí 26. decembra 2019.
Foto: TASR/AP


Putinov tím zvíťazil 8:5. "Zahrať si v jednom drese s prezidentom je zakaždým veľká česť. Každým rokom sa zlepšuje, čo je pozoruhodné vzhľadom na to, koľko má času na tréning. Spája tímovú prácu a vodcovstvo," povedal 53-ročný Prochorov pre agentúru TASS. Putin inicioval vznik Nočnej hokejovej ligy, v ktorej sa nadšenci stretávajú vo voľnom čase, prvýkrát sa na ľade objavil v roku 2012 a odvtedy nastupuje pravidelne.

Ruský prezident Vladimir Putin (uprostred v pozadí) a ďalší účastníci pózujú na spoločnej fotografii po hokejovom zápase na Hokejovej noci ligových tímov na klzisku neďaleko obchodného domu GUM na moskovskom Červenom námestí 26. decembra 2019.
Foto: TASR/AP