Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Putin zablahoželal Medvedevovi k zisku titulu na US Open

Ruský prezident Vladimir Putin počas každoročného televízneho programu odpovedá na otázky občanov v Moskve v stredu 30. júna 2021. Foto: TASR/AP

Medvedev ukončil 16-ročné ruské čakanie na grandslamového šampióna v mužskom singli.

Moskva 13. septembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal tenistovi Daniilovi Medvedevovi k zisku titulu na grandslamovom turnaji US Open. Jeho finálové víťazstvo nad Srbom Novakom Djokovičom označil za "brilantné".

Medvedev ukončil 16-ročné ruské čakanie na grandslamového šampióna v mužskom singli. Doposiaľ posledným ruským víťazom bol Marat Safin, ktorý v roku 2005 triumfoval na Australian Open v Melbourne.

"Na ceste do finále prestížneho turnaja ste ukázali veľkú zručnosť a vytrvalosť. V rozhodujúcom zápase ste podali sebavedomý, kompaktný výkon a silnému. súperovi ste nedali šancu. Takto hrajú naozajstní šampióni," uviedol Putin.

Medvedev po životnom výkone prekazil Djokovičovi kalendárny Grand Slam. Srb tak nenapodobnil Austrálčana Roda Lavera, ktorý v roku 1969 ako jediný hráč v Open ére vyhral v jednej sezóne všetky podujatie veľkej štvorky. Informovala o tom agentúra AP.