Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Pyrotechnika zranila počas zápasu v Augsburgu niekoľko fanúšikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K incidentu prišlo len deň po výtržnostiach počas druholigového zápasu medzi St. Pauli a Hannoverom (0:0) v nemeckom Hamburgu.

Augsburg 11. novembra (TASR) - Niekoľko futbalových fanúšikov utrpelo ľahké zranenia počas sobotňajšieho zápasu nemeckej bundesligy medzi Augsburgom a Hoffenheimom (1:1). Spôsobila ich petarda zo sektora hostí, ktorá explodovala na tribúne blízko rohovej zastávky. Tento incident spôsobil päťminútové prerušenie zápasu.

"Neskutočná hlúposť, jedného z páchateľov vidno na videozázname. Rozhodca reagoval vynikajúco, zvládol situáciu a zostal pokojný," povedal Alexander Rosen, športový riaditeľ Hoffenheimu, pre agentúru DPA. Jeho náprotivok Michael Ströll taktiež vyzdvihol počínanie rozhodcu Felixa Brycha i Rosena, ktorí išli do sektora hostí pre upokojenie situácie.

K incidentu prišlo len deň po výtržnostiach počas druholigového zápasu medzi St. Pauli a Hannoverom (0:0) v nemeckom Hamburgu. Najmenej 15 fanúšikov a 17 policajtov počas nich utrpelo zranenia. V sektore hostí prišlo k nepokojom, keď do jedného z fanúšikov údajne kopali na zemi.